SLOVENIJA DO TOKIA

Dončić in zlata druščina na Brniku: Kdor ne skače, ni Sloven'c! (VIDEO)

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se je v nedeljo uvrstila na poletne olimpijske igre.
Fotografija: Pred letališko stavbo je odmevalo: Šampioni, šampioni! FOTO: P. K.
Odpri galerijo
Pred letališko stavbo je odmevalo: Šampioni, šampioni! FOTO: P. K.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca, ki je na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu osvojila prvo mesto in se uvrstila na letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu, se vrača v domovino in na letališču Jožeta Pučnika so ji pripravili sprejem.

Junake je pozdravila množica z zastavami, s transparenti, z bobni, ragljami in s harmonikami ... Zbralo se je nekaj sto navijačev, a so bili glasni, kot da jih je več tisoč. 
 

Kdor ne skače, ni Sloven'c!


Letalo z novopečenimi olimpijci je pristalo okrog 15.30. Na letališču je odmevalo Kdor ne skače, ni Sloven'c, Šampioni, šampioni, Mi, Slovenci!, Slovenija do Tokia!, Mi smo prvaki! ...

Naši zlati fantje. FOTO: Youtube
Naši zlati fantje. FOTO: Youtube

Zoran Dragić je po prihodu dejal: »Kapo dol navijačem, podpirajo nas, kamor koli gredo, res so najboljši navijači.« 

Klemen Prepelič pa je dodal: »Izjemni  občutki, dosegli smo nekaj izjemnega, hvala vsem navijačem, ki so prišli sem, in tistim, ki so bili v Litvi. Vsi uživamo v tem, kar smo dosegli.« 

Kapetan Edo Murič pa je ocenil: »Občutki so lepi, hvala navijačem, vsakemu posebej, ki je prišel. Ritem je bil naporen, treba je napolniti baterije, se spočiti in potem gremo naprej.« 




Po osvojenem evropskem naslovu leta 2017 je slovenski moški košarkarski reprezentanci uspel nov zgodovinski podvig. V Tokiu bo prvič v zgodovini med 12 ekipami, ki se bodo na olimpijadi borile za medalje.

Preberite še
image_alt
To slovenske košarkarje čaka v Tokiu, bo z njimi tudi Goran?


Slovenija bo na Japonskem igrala v skupini C s Španijo, z Argentino in Japonsko. Prva tekma jo čaka 26. julija proti Argentini, 29. julija se bo pomerila z domačini, 1. avgusta pa z aktualnimi svetovnimi prvaki.

Četrtfinale, kamor se bosta uvrstili prvi dve ekipi ter dve tretjeuvrščeni iz treh skupin, bo 3. avgusta, finale oziroma tekma za bron pa 7. avgusta.




Preberite še
image_alt
Podobe slovenske poti v raj, Dončić na ramenih, ples v zakulisju (FOTO in VIDEO)



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije