TENIS

Đoković že na igrišču: Ne glede na vse želim ostati v Avstraliji (FOTO)

Na avstralskem sodišču je bil prvi igralec sveta uspešen.
Fotografija: Novak sporoča, da si ne glede na vse, želi ostati v Avstraliji. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Novak sporoča, da si ne glede na vse, želi ostati v Avstraliji. FOTO: Twitter

Novak Đoković je bil po razsodbi sodišča izpuščen iz pridržanja v azilnem domu. Nazaj bo dobil potni list in vse osebne stvari. Ko je Đokovićev odvetnik Nick Wood predstavil argumente, je sledil večurni odmor na željo vladne strani, ki je najverjetneje odstopila od pregona. Sodišče je nato odločilo, da je bil preklic vizuma nepravilen. Razlog za to naj bi bil v tem, da Novaku niso dali dovolj časa za odgovor in pojasnilo po tem, ko so ga obvestili, da vizum, s katerim je vstopil v državo, ni pravi.

Kot smo že poročali, je imel necepljeni Đoković vizum za vstop v Avstralijo podeljen na podlagi medicinske izjeme. Ker naj bi prebolel covid 19, se mu ni bilo treba cepiti, kar je sicer obvezno za vstop v državo Avstralijo. Več o tem, kdaj naj bi bil okužen in zakaj je naslednji dan po domnevni okužbi podeljeval pokale otrokom, preberite tukaj. 

Lahko se še zaplete

Vojna med oblastmi in prvim teniškim igralcem sveta pa še ni končana. Zdaj lahko minister za imigracijo Alex Hawke osebno intervenira in odloči, ali bo igralcu vizum zavrnil, ampak na drugačni osnovi. Če bi se to res zgodilo in bi minister to storil, bi to pomenilo tudi triletno prepoved vstopa v Avstralijo za Novaka, najbrž pa bi to še prej pomenilo spet nadaljevanje pravdanja na sodišču. Ali bo lahko zaigral na turnirju, ki se začne naslednji teden, bo znano najbrž že jutri.

Srbija slavi Novakovo zmago na sodniji

Sodno zmago Đokovića so bučno proslavili v Srbiji, kjer se je v prestolnici v njegovo podporo znova zbrala tudi njegova družina. Tako se je brat Novaka Đorđe zahvalili pravnemu sistemu Avstralije in sodniku, ki je primer vodil pošteno. »Novak je svoboden, maloprej je treniral, v Avstralijo je odšel, da osvoji še en naslov. To je predvsem razlog za slavje, saj je celoten svet končno lahko videl resnico. To, da je Novak pošten človek. Osebno me zelo veseli, da se še vedno lahko borimo za svobodo.« Mati  Dijana je poudarila, da njen sin ni bil ničesar kriv in da bomo šele v prihodnosti slišali, kako je sam doživljal kalvarijo pridržanja. V srbskih medijih pa so se pojavljali takšni napisi: »Velika zmaga za Srbijo in Novaka Đokovića«, »Zmaga kariere za Novaka Đokovića« ...

Prvi igralec sveta že preizkusil igrišče

Sicer pa je Novak že preizkusil igrišče ter na twitterju sporočil, da si želi ostati v Avstraliji in tekmovati ne glede na vse, kar se mu je zgodilo. 

Medtem so se na dogajanje odzvali tudi avstralski mediji, ki ga vidijo predvsem kot kapitulacijo vladne stvari v sodnem primeru. Izpostavili so, da se je na koncu izkazalo, da je pravila kršila mejna policija, ne Đoković. Z njegovo prisotnostjo pa bo po njihovem mnenju OP Avstralije zanimivejši, kot bi bil brez njega.

image_alt
Prvič po drami se je oglasil Đoković, poglejte, kaj sporoča ljudem

image_alt
Znano, na podlagi česa so Đokoviću odobrili vizo, oglasila se je tudi Jelena

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije