ČUSTVENO

Čustveno dejanje Schumacherjevih: družina s posebnim sporočilom

Schumacherjev sin je Hamiltonu izročil očetovo čelado.
Fotografija: Rekordi Michaela Schumacherja, ki so se zdeli nedosegljivi, so ogroženi. FOTO: Aly Song, Reuters
Odpri galerijo
Rekordi Michaela Schumacherja, ki so se zdeli nedosegljivi, so ogroženi. FOTO: Aly Song, Reuters

Nedeljska dirka formule 1 v Nürburgringu je postregla z dvema rekordoma; Finec Kimi Räikkönen, ki bo ta teden dopolnil 41 let, je postal dirkač z največ nastopi v kraljevskem razredu motošporta, nastopil je na svoji 323. dirki in tako prehitel Brazilca Rubensa Barrichella. Več pozornosti pa je požel rekord, ki ga je izenačil zmagovalec Lewis Hamilton. Dosegel je svojo 91. zmago, kolikor jih ima tudi Michael Schumacher.

Pred leti sta bila Hamilton in Schumacher tekmeca tudi na stezi. FOTO: Caren Firouz, Reuters
Pred leti sta bila Hamilton in Schumacher tekmeca tudi na stezi. FOTO: Caren Firouz, Reuters
Po koncu dirke je do zmagovalca pristopil tudi Mick Schumacher, Michaelov sin, ki gre po očetovih stopinjah, in Hamiltonu izročil eno izmed očetovih čelad, za kar se mu je vidno ganjeni Britanec zahvalil in priznal, da je v mladosti občudoval sedemkratnega svetovnega prvaka (po koncu letošnje sezone se bo, kot kaže, z njim izenačil tudi po številu osvojenih naslovov prvaka formule ena). Nato pa se je na facebooku oglasila še celotna družina Schumacherja, ki se sicer redko oglaša vse od Michaelove nesreče med smučanjem, po kateri je bil nekaj časa v komi, odtlej pa je v javnost prišlo le malo informacij o njegovem zdravstvenem stanju.

»Iskrene čestitke Lewisu. Kako impresiven dosežek res odličnega voznika. Ne moremo zanikati, da ne bi radi videli, da bi Michael držal te rekorde, a kot je sam vedno govoril: rekordi so zato, da se podirajo,« so zapisali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije