GOLF

Zgodovinski uspeh slovenske golfistke

Katja Pogačar je na turnirju evropske serije v Avstraliji zasedla drugo mesto.
Fotografija: Katja Pogačar. FOTO: Damjan Žibert
Odpri galerijo
Katja Pogačar. FOTO: Damjan Žibert

LJUBLJANA – Včeraj sta v hotelu Cubo v središču Ljubljane potekala novinarska konferenca in druženje s sponzorji v čast Katji Pogačar, profesionalni golfistki, ki je pred kratkim dosegla daleč največji uspeh slovenskega golfa. Na turnirju evropske serije v Avstraliji je zasedla drugo mesto.

Ljubljančanka je do zgodovinskega uspeha prišla šele v njeni drugi sezoni na evropski turneji, drugo mesto na turnirju ActewAGL Canberra Classic z nagradnim skladom 93.000 evrov pa jo uvršča na enajsto mesto v skupni razvrstitvi sezone.
FOTO: Damjan Žibert
FOTO: Damjan Žibert

Simpatična štiriindvajsetletnica je na novinarski konferenci spregovorila o naporu, ki ga je vložila v treninge, predvsem pa želji, da bi postala še boljša in zastopala Slovenijo na olimpijskih igrah 2020. To namerava doseči z odigranimi večjimi turnirji v letu 2019, trenutno pa se že odpravlja v Kalifornijo (ZDA), kjer jo  čaka Symetra.

Katji pri njenem uspehu pomagata njen osebni trener in trener slovenske reprezentance Uroš Gregorič in kondicijski trener Irwin Murić, ki sta jo spremljala na včerajšnjem dogodku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije