PRIJATELJSKA TEKMA

Zaradi Ronalda ob slovenske navijače

Slovenski nogometaši bodo 31. maja v Stožicah prijateljsko gostili Portugalsko. Luzitanci še zadnja slovita reprezentanca na stari celini, ki manjka v vitrini NZS.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je številne klubske lovorike nadgradil leta 2016, ko je v majici Portugalske pokoril celotno Evropo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je številne klubske lovorike nadgradil leta 2016, ko je v majici Portugalske pokoril celotno Evropo. FOTO: Reuters

Prvi zvezdnik svetovnega športa Cristiano Ronaldo v Ljubljani? Zelo verjetno, Nogometna zveza Slovenije je namreč nadgradila večmesečna prizadevanja za prijateljsko tekmo s slovito reprezentanco v letu praznovanja stotega jubileja NZS, zato se na zadnji majski dan obeta spektakularen nogometni večer v metropoli. Leto 2020 je kar primerno za praznovanje stoletnice rojstva organiziranega nogometa pri nas, v prihodnjih mesecih bo nogometna družina izpeljala več specifičnih projektov in poskušala od (še) večje pozornosti javnosti in medijev iztržiti čim več.

411 milijonov sledilcev

Težko bi poželi večjo pozornost kot s pomočjo enega najboljših nogometašev v 150-letni zgodovini te čudovite igre z žogo. Cristiano Ronaldo je osvojil vse, kar je možno osvojiti v majicah klubov in reprezentance, na družabnih omrežjih instagram, facebook in twitter premore 411 milijonov sledilcev (!), v resnici je ena najboljših blagovnih znamk na svetu. Njegov nastop v nabito polnih Stožicah, kjer bi gotovo lahko prodali 100.000 vstopnic, ne pa 16.000, kolikor premore sedežev največji stadion pri nas, resda ni povsem zanesljiv, toda to velja za vse portugalske in slovenske reprezentante. Prijateljska tekma med Slovenijo in Portugalsko bo 31. maja – selektor Matjaž Kek bo preizkusil fante že konec marca s Turčijo in z Albanijo –, torej le dan po finalu lige prvakov v Istanbulu. Če bi Juventus ponovil dosežka iz let 2015 in 2017, ko je igral v finalu lige prvakov z Realom in Barcelono, bi sloviti CR7 zanesljivo izpustil stožiški spektakel, navijači pa bi uživali v igri drugih iberskih asov v 640 milijonov vrednem kolektivu, kakršni so João Felix (120 mio €), Bernardo Silva (100 mio €) ali Bruno Fernandes (60 mio €). Slavni torinski klub bi v morebitnem polfinalu lige prvakov začasno izgubil številne podpornike v Sloveniji.

Doslej Messi, Totti in Zidane

Matjaž Kek bo v vsakem primeru dobil, kar si je želel: več tekem z močnimi reprezentancami pred septembrskim startom lige narodov, prav Portugalska pa bo vrhunec tega obdobja. To še ni vse, aktualni evropski prvaki iz Francije 2016 so tudi zadnji zares vrhunski kolektiv na stari celini, s katerim se Slovenci še niso merili. Pri nas so namreč gostovale najbolj slovite ekipe, tudi legendarni francoski rod na čelu z Zinedinom Zidanom, pa šampionska ekipa Italije s Francescom Tottijem, Anglija z Waynom Rooneyjem, Slovenijo so spoznali tudi belgijski asi Lukaku, Witsel in Hazard, hrvaški zvezdniki Rakitić, Olić in Srna ali izbrane vrste Rusije, Grčije in Nizozemske. Če bi Slovenci po Lionelu Messiju spoznali še drugega Nezemljana, ki je zaznamoval nogomet v tem stoletju, bi bilo to v resnici fantastično in hkrati najlepša spodbuda Janu Oblaku, Josipu Iličiću, Andražu Šporarju in drugim za odločen start letošnje lige narodov, ki bo v marsičem bitka vseh bitk za Slovenijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije