FORMULA 1

Z očetovim ferrarijem bi vozil ves dan

Micka Schumacherja so v Hockenheimu preplavila čustva. Že pri petih letih sanjal o tem, da bi postal dirkač formule 1.
Fotografija: Mick Schumacher je minuli konec tedna navduševal v Hockenheimu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Mick Schumacher je minuli konec tedna navduševal v Hockenheimu. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Številne ljubitelje formule 1 je minuli konec tedna v Hockenheimu s sedežev na tribunah dvigoval tudi ​Mick Schumacher, ki je odpeljal več demonstracijskih krogov s šampionskim ferrarijem svojega slovitega očeta Michaela iz sezone 2004. »Ko sem pred garažo čakal v dirkalniku, so se mi minute vlekle kot jara kača. Bilo je le kakšnih deset minut, zame pa kakor večnost. Ko so nato le zagnali motor, so me preplavila čustva. Tako zelo sem bil vesel, da mi nasmeh med vožnjo niti za trenutek ni zginil z obraza,« je po prvih prevoženih krogih z rdečo boginjo F2004 kar žarel od navdušenja 20-letni Nemec in pripomnil, da bi rad odpeljal še nekaj krogov. Najraje bi vozil kar ves dan, tako zelo je bil očaran nad ferrarijem, s katerim si je Michael Schumacher privozil svojega zadnjega od sedmih naslovov svetovnega prvaka.

Iz dneva v dan se uči

Da je oče, čigar zdravstveno stanje je po padcu med smučanjem konec leta 2013 v Meribelu še vedno zavito v tančico skrivnosti, njegov veliki vzornik, Mick poudarja na slehernem koraku. Na vprašanje novinarja nedeljske izdaje časopisa Welt, ali si želi postati podobno velik dirkač, kot je bil Michael, je lanski evropski prvak formule 3 kot iz topa izstrelil: »To je moj cilj, ki si ga želim uresničiti. In si ga bom tudi uresničil! Zaradi tega tudi tako zelo garam.« V letošnji sezoni dirka v formuli 2, v kateri pa (še) ne blesti. Na dosedanjih 14 preizkušnjah je kot novinec zbral 26 točk, s katerimi v skupni razvrstitvi drži 14. mesto, pri čemer ga od vodilnega Nizozemca Nycka de Vriesa loči že 144 točk. Najbolje se je doslej s četrtim mestom konec prejšnjega meseca odrezal v Spielbergu. »Imel sem kar precej smole, bil večkrat ob nepravem času na nepravem kraju. Čeprav rezultati tega ne potrjujejo, sem (si) dokazal, da se lahko bolj ali manj redno uvrščam med najboljšo peterico. Iz dneva v dan se učim in se poskušam izboljševati,« je povedal mladi Nemec, ki je sicer luč sveta ugledal v Švici.

Pri dveh letih in pol v gokartu

V formuli 2, ki velja za najboljšo odskočno desko v kraljevski avtomobilistični razred, bo zagotovo tekmoval (vsaj) še prihodnje leto. »Večina najboljših sedežev v formuli 1 je zasedenih že zelo zgodaj v sezoni, zato se je res težko prebiti vanjo. A se bom še naprej trudil po najboljših močeh, da mi bo to uspelo čim prej,« je načrte razkril Mick, ki se je že pri dveh letih in pol z gokartom podil po domačem vrtu v švicarski vasici Vufflens-le-Chateau. Ko je dopolnil pet let, je njegov oče s ferrarijem F2004 kraljeval med elito, med katero je v tisti sezoni v svojo korist odločil kar trinajst od 18 dirk. »To je bilo prav tisto leto, ko sem začel sanjati o tem, da bi nekoč tudi sam postal dirkač formule 1,« je še zaupal Schumacher mlajši, za katerega so mnogi strokovnjaki prepričani, da ga bomo že kmalu videli tudi v najhitrejšem cirkusu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije