1. SNL

Z novim koronavirusom okužen nogometaš slovenskega prvoligaša

Vodstvo kluba je vse dejavnosti članskega moštva preventivno odpovedalo do ponedeljka.
Fotografija: FOTO: Pixbay
Odpri galerijo
FOTO: Pixbay

Ponoči so iz domžalskega nogometnega prvoligaša sporočili, da je bil ob vstopu v novo sezono eden od igralcev pozitiven na novi koronavirus. Vodstvo kluba je vse dejavnosti članskega moštva preventivno odpovedalo do ponedeljka, vsi nogometaši pa morajo naslednje dneve preživeti v samoizolaciji, stiki z zunanjim svetom so prepovedani.

Posledice nepričakovane koronavirusne okužbe bosta občutili tudi selekciji do 17 in do 19 let, so zapisali na spletni strani domžalskega kluba, saj ne bosta danes odpotovali na prijateljski tekmi v Zagreb.

Obvestili bodo javnost

»V klubu vse od ponovnega zagona izvajamo številne preventivne ukrepe in ravno to nam je omogočilo, da smo okužbo pri našem igralcu zaznali zelo kmalu. Zato smo prepričani, da nam bo širitev okužbe uspelo zajeziti,« je ob novici dejal športni direktor Domžal Matej Oražem. »Pred nadaljevanjem dejavnosti si želimo dodatna navodila NIJZ, zato bomo čez vikend ustavili vse aktivnosti članske ekipe. V tem času bomo proučili in pripravili dodatne ukrepe, da bi lahko naše delo v skrajšanem času priprav potekalo čim bolj normalno, zagotovo pa ima prednost odgovornost do sebe, naših bližnjih in naše okolice.«

Klub bo o nadaljnjih korakih v povezavi s pozitivnim primerom okužbe v NK Domžale pravočasno obvestil javnost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije