KORONAVIRUS

Virus med slovenskimi nogometaši, odpovedana tekma reprezentance

Pozitivna sta nogometaša Mure.
Fotografija: Nogometna tekma Bravo – Mura. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Nogometna tekma Bravo – Mura. FOTO: Blaž Samec

Priprave mlade slovenske nogometne reprezentance do 21 let za dve prijateljski tekmi ta in prihodnji teden je prekinila novica o pozitivnih izvidih na novi koronavirus. Kot je potrdila Nogometna zveza Slovenija (NZS), gre za tri nogometaše, ki so že v samoosamitvi. Reprezentanca zato danes ni odpotovala na prijateljsko tekmo v Albanijo, vprašljiva pa je tudi usoda tekme z Madžarsko prihodnji teden v Sombotelu.

Nogometaši ljubljanskega prvoligaša Brava, ki so minuli vikend na prvenstveni tekmi v Šiški Muri prizadejali prvi poraz letos 1. SNL, morajo v 10-dnevno karanteno. Kot so zapisali pri Bravu, sta bila dva nogometaša Mure pozitivna na novi koronavirus, zato se je vodstvo kluba preventivno odločilo za samoosamitev članske ekipe.

V članski ekipi Brava doslej še ni bilo potrjenega primera okužbe z virusom sars-cov-2, nobeden od članov ekipe pa ne kaže znakov okužbe, so še zapisali na spletni strani ljubljanskega prvoligaša. Dodali so, da so v skladu s priporočili in zahtevami NIJZ v samoosamitev napotili vse igralce, ki so zaigrali na nedeljski tekmi proti Muri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije