V PRIČAKOVANJU

VIDEO: Vročica se stopnjuje, Dončića pričakali na letališču

Luka Dončić pred dnevom D za njegov prestop v ligo NBA.
Fotografija: Luka Dončić čaka na nabor lige NBA. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Luka Dončić čaka na nabor lige NBA. FOTO: posnetek zaslona

NEW YORK – Slovenski čudežni deček, kot so ga mnogi poimenovali, Luka Dončić je v družbi svoje mame, njenega partnerja in babice prispel v New York. Tam so ga ujele tudi novinarske ekipe, že kaj kmalu je moral deliti avtograme.

»Zelo sem vesel, da smo dobili zadnjo tekmo, in vesel sem, da sem tukaj.  Želim se zabavati, uživati v tem trenutku. Kot da so se mi uresničile sanje,« je med vožnjo z letališča za neko novinarsko ekipo dejal 19-letnik.

Severnoameriška košarkarska liga NBA je sicer v sredo zagnala aktivnosti pred nocojšnjim naborom najperspektivnejših ameriških in svetovnih košarkarjev. Dončić je prvi del zamudil, spektaklu se je pridružil v jutranjih urah.

Tako mladi košarkar kot vsa slovenska košarkarska srenja sta v velikem pričakovanju, kaj se bo zgodilo okoli ene ure ponoči (s četrtka na petek) na naboru lige NBA. Po zadnjih projekcijah se Dončić giblje med drugim in petim mestom prvega kroga nabora. Pravico prvega izbora ima ekipa Phoenix Suns, kjer je trener Igor Kokoškov, ki je slovensko reprezentanco lani popeljal do evropskega naslova, drugi bo izbiral Sacramento, tretja Atlanta, četrti Memphis, peti Dallas in tako naprej.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije