ZADNJA VOŽNJA

VIDEO: Slovo velike dame, to je njena zadnja vožnja

Lindsey Vonn je pustila pečat v svetovnem športu.
Fotografija: Lindsay Vonn na eni izmed novinarskih konferenc FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Lindsay Vonn na eni izmed novinarskih konferenc FOTO: Matej Družnik, Delo

ARE – Štiriintridesetletna Lindsey Vonn je s tretjim mestom na smuku na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v švedskem Areju končala svojo izjemno bogato športno pot, kar je prek svojega profila na facebooku sporočila že 1. februarja, torej pred svetovnim prvenstvom. Zaznamovala je ne le alpsko smučanje, ampak svetovni šport in družabno življenje.


Najstarejša olimpijka z medaljo v smučanju

Vonnova je 21. februarja 2018 smukaško tekmo na olimpijskih igrah v Pjongčangu tudi končala na tretjem mestu in z osvojenim bronom postala najstarejša olimpijka, ki je osvojila odličje v alpskem smučanju.

Pred 19 sezonami je na olimpijskem prvenstvu v domačem Salt Lake Cityju leta 2002 kot 17-letnica osvojila šesto mesto v kombinaciji kot največji uspeh na teh igrah.

Plavolasa in temperamentna, zelo samozavestna v javnem nastopanju, si je tudi z znanjem nemščine najprej v srednji Evropi odpirala poti ter potem s športom pridobila bogate sponzorske pogodbe. Tudi prijateljevanje z legendarnim igralcem golfa Tigerjem Woodsom jo je še bolj utrdilo v soju žarometov, kamer se je ljubiteljica hitrosti brez težav postavila tudi sama, pa naj je šlo za poziranje v plavalnem kostimu za Sports Illustrated ali na rdeči preprogi filmskih oskarjev.


Tudi dobrodelna

Lindsey Caroline Kildow, rojena leta 1984, se je leta 2007 poročila s prav tako smučarjem Thomasom Vonnom, se po petih letih zakona ločila, a tudi po tem ohranila njegov priimek. Sama pa pravi, da je najbolj ponosna na svojo fundacijo za zbiranje sredstev za izobraževanje, s katero pomagam tistim, ki sami niso imeli toliko sreče v življenju.
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije