TORONTO

VIDEO: Grozljivi prizori med proslavo naslova prvakov lige NBA: po streljanju sledil stampedo

Objavljeno 18. junij 2019 08.53 | Posodobljeno 18. junij 2019 09.45 | Piše: STA, S. U.

V središču Toronta se je v ponedeljek zbralo 1,6 milijona ljudi, ki so praznovali s košarkarji.

FOTO: Reuters
TORONTO – Proslavo prvega naslova prvaka lige NBA v zgodovini Kanade so v ponedeljek v Torontu prekinili streli, ki so ranili štiri ljudi. Množica več tisoč ljudi se je nato pognala v stampedo in pravi čudež je, da ni bilo še več poškodovanih. Policija je aretirala tri osebe, zaplenila dve pištoli, preiskava pa se nadaljuje.

V središču Toronta se je v ponedeljek zbralo 1,6 milijona ljudi, ki so praznovali s košarkarji. Župan John Tory je razglasil dan Mi Sever, kar je tudi geslo ekipe Toronto Raptors, ki je v finalu lige NBA ugnala Golden State iz San Francisca. To je prvi naslov kanadske ekipe v enem od velikih ameriških športov, odkar so Blue Jays leta 1993 osvojili naslov prvaka lige v bejzbolu.Toronto ima 2,9 milijona prebivalcev, polovica jih je bila v ponedeljek na ulicah, kjer je potekala parada, na njenem koncu pa govori znanih in slavnih.

Nastala panika, ljudje pa v stampedo

Streli so odjeknili, ko je bil s košarkarji na odru le ulico stran tudi premier Justin Trudeau, ki je kmalu po incidentu tvitnil zahvalo policiji za hitro in uspešno posredovanje, ranjenim pa zaželel hitro okrevanje.Potem ko so odjeknili streli, je nastala panika in ljudje so se pognali v stampedo, bežali so drug čez drugega in se poskušali prebiti na varno. Priče pravijo, da je moški ustrelil žensko in pobegnil, več pa bo znano po preiskavi.

Toronto velja za varno mesto, zanesljivo precej bolj varno, kot so velika mesta južnih sosedov, kjer strelsko nasilje odmeva tako rekoč vsak dan. Motiv za nasilje za zdaj ni znan.
Deli s prijatelji