TRAGEDIJA

VIDEO: Gledalec posnel usodni padec 22-letnega kolesarskega upa

Objavljeno 13. avgust 2019 18.40 | Posodobljeno 13. avgust 2019 22.34 | Piše: S. U.

Smrt profesionalnega kolesarja na Poljskem splet nesrečnih okoliščin.

Trenutek, ko se je zgodila tragedija. FOTO: Youtube
Črni trakovi, minuta molka, start etape skozi simbolna črna vrata ... Kolesarji na dirki po Poljski so nedavno četrto etapo začeli v spomin mlademu belgijskemu kolesarju Bjorgu Lambrechtu, ki se je tragično ponesrečil na dirki. Dvaindvajsetletnik se je med padcem huje poškodoval, pozneje pa med operacijo v bolnišnici umrl.

Druga smrt med kolesarji letos
To je že druga smrt med kolesarji letos in enaindvajseta v zadnjih desetih letih: 25. aprila letos je zaradi zastoja srca med dirko Omloop van de Braakan umrl Robbert de Greef. Lani aprila je zaradi enakega vzroka med dirko Pariz–Roubaix preminil Michael Golaerts, aprila 2017 pa je v prometni nesreči v Anconi življenje izgubil italijanski kolesar Michele Scarponi.


Nesrečnik je padel na ravnem odseku ceste, verjetno zaradi spolzkega cestišča, saj je karavano v ponedeljek vseskozi spremljal rahel dež. Padel je v obcestni vodni jarek, imel pa je to nesrečo, da sta bila na tem delu ravno manjši prehod in betonska cev. Z glavo je priletel v del cevi in v trenutku ostal brez zavesti. Lambrecht je veljal za velik up belgijskega kolesarstva.

Po spletu je zdaj zakrožil še posnetek usodnega trenutka, ki ga je ujel eden izmed gledalcev. Slišita se celo trk ob padcu ter reakcija šokiranih spremljevalcev in navijačev ob progi.K zadnjemu počitku so ga sicer položili danes. 
Deli s prijatelji