BOKS

Veseli se že ubijalskega bombona

Objavljeno 13. februar 2020 10.17 | Posodobljeno 13. februar 2020 10.17 | Piše: Miha Šimnovec

Ema Kozin in Andrej Baković bosta v soboto boksala v Nemčiji. Odkar sodeluje s Slobodanom Anđelićem, je zelo napredovala.

Ema Kozin in Andrej Baković bosta pojutrišnjem boksala na isti prireditvi v Nemčiji. FOTO: Miha Šimnovec
Po več kot štirih mesecih se bo Ema Kozin (18 zmag, 9 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza) spet povzpela v boksarski ring, v katerem bo imela pojutrišnjem zvečer jubilejni 20. profesionalni dvoboj. V Donauwörthu slabih 50 kilometrov severno od Augsburga se bo slovenski princeski po robu postavila Srbkinja Radana Knežević (2 zmagi, 1 s k. o., 6 porazov).
Za Kozinovo, ki se iz supersrednje kategorije (do 76,203 kg) vrača v srednjo (do 72,574 kg), bo to nekakšen obračun za trening.

»Da spet dobi občutek za ring, tekmico in borbo. Da ostane v tekmovalnem ritmu,« je trener Rudolf Pavlin že vnaprej vpisal Emino zmago nad Kneževićevo v pripravljalnem dvoboju za precej zahtevnejši nastop, ki jo čez dva meseca (18. aprila) čaka v Augsburgu. A namesto z izkušeno Američanko Tori Nelson (20 zmag, 4 s k. o., 3 neodločeni izidi, 2 poraza), kot je bilo predvideno, bo takrat pesti prekrižala s prav tako sila neugodno Urugvajko Chris Namus (25 zmag, 8 s k. o., 5 porazov), proti kateri bo branila šampionska pasova združenj WBF in WIBA.

»Komaj že čakam, da spet stopim v ring,« je poudarila 21-letna boksarka iz Šmartnega ob Savi in priznala, da še bolj nestrpno pričakuje aprilski spopad z ubijalsko lepotico (El Bombon Asesino), kot se glasi vzdevek 32-letne Južnoameričanke. »Chris je zelo dobra boksarka, verjetno najboljša, s katerimi sem se doslej pomerila,« je razmišljala Kozinova, ki od novembra pili tehniko udarcev tudi pod vodstvom Slobodana Anđelića, prekaljenega trenerja pri BK Tivoli.

Andrej želi letos poleteti v višave

»Odkar sodelujem z njim, bolje sprožam direkte. Že iz posnetkov vidim, da sem v dobrih treh mesecih občutno napredovala,« je razkrila najmlajša profesionalna svetovna prvakinja, ki ji je prikimal tudi Pavlin. »Odločitev, kam peljati Emo po dodatno znanje, je bila preprosta: najboljši trener za boks v Sloveniji je vsekakor Anđelić. Pohvali se lahko s številnimi uspehi in ustvaril je že kopico vrhunskih borcev,« je 44-letni Korošec razložil, zakaj se je povezal z izkušenim strokovnjakom, ki že vrsto let deluje v Ljubljani.

Kozinova je že naredila vtis na Anđelića. »Ema pridno trenira in lepo napreduje. Veliko že zna, toda ima še dosti rezerve, kar ni čudno, saj ima šele 21 let. Če bo tako nadaljevala, lahko postane prava šampionka. Ko bo prvakinja združenja WBC, ji bomo našli še Adama,« se je pošalil priznani trener pri BK Tivoli, iz katerega prihaja tudi Andrej Baković. Ljubljančan, ki je pred dobrim mesecem dopolnil 30 let, se bo pojutrišnjem prav tako predstavil občinstvu v Donauwörthu, kjer se bo proti Srbu Bojanu Veljkoviću (1 zmaga, 1 s k. o., 1 neodločen izid, 12 porazov) boril za 11. zaporedno zmago v supervelterski kategoriji (do 69,85 kg). »Uvodno rundo bom posvetil spoznavanju nasprotnika, že v drugi pa bom po vsej verjetnosti premaknil v višjo prestavo,« je napovedal Šiškar in v isti sapi pribil: »Z Anđelićem trdo delava, da bi letos poletel v višave. Čim prej si želim boksati za prvo lovoriko!«
Deli s prijatelji