VETERANI

V Tivoliju tudi superveterani

Odmeven veteranski turnir v tenisu. Želijo si več podpore Teniške zveze Slovenije.
Fotografija: Na peščenih igriščih se bo merilo 120 tenisačev in tenisačic iz 16 držav.
Odpri galerijo
Na peščenih igriščih se bo merilo 120 tenisačev in tenisačic iz 16 držav.

V Portorožu so ugasnile luči, teniško dogajanje se seli v Ljubljano, kjer bo na igriščih v idiličnem Tivoliju do konca tedna tretji veteranski turnir za igralke in igralce, ki jim leta ne pridejo do živega.
Organizator Štefan Seme se rad pomeri s pisateljem Emilom Filipčičem. FOTOgrafiji: Drago Perko
Organizator Štefan Seme se rad pomeri s pisateljem Emilom Filipčičem. FOTOgrafiji: Drago Perko

»Spremljali bomo izvrsten tenis,« v imenu organizatorjev ŠD Tivoli napovesta Marjan Starc in Štefan Seme. Na peščenih igriščih se bo pomerilo 120 udeleženk in udeležencev iz kar 16 držav. »Najstarejši bo 89-letni Avstralec Adrian Alle v kategoriji do 90 let. Tu mu bodo družbo in konkurenco delali naši Franc Bahar, Peter Šuhelj in Tone Prosenc ter Janez Podlogar,« razkriva Seme. Vsi po vrsti se veselijo, da bodo na delu videli igralke in igralce v vsaj 12 starostnih kategorijah. Zgodba zase je zagotovo elitni veteranski razred, v katerem bodo loparje prekrižali igralci, starejši od 85 let.
Marjan Starc se veseli turnirja, a pogreša podporo teniške zveze. FOTO: Drago Perko
Marjan Starc se veseli turnirja, a pogreša podporo teniške zveze. FOTO: Drago Perko

»Turnir pridobiva veljavo, vedno več nas je, pa tudi kakovost raste, veseli pa smo, ker nas še naprej podpirajo sponzorji, ki so z nami od prvih dni,« je poudaril Seme. Hvaležen je, ker bo Mestna občina Ljubljana dala v uporabo igrišča, nekaj več aktivnosti pa pričakuje od Teniške zveze Slovenije. »Zdaj smo napredovali v četrti rang po kakovosti turnirja. Če bi bila zveza aktivnejša, bi lahko bili še višje. V Sloveniji je tenis veteranov zelo priljubljen, manjka pa nam krovna organizacija,« se Seme nadeja, da bo na teniški zvezi v prihodnje še več posluha za veterane in veteranke, da se bo dober glas razširil tja do svetovne teniške zveze, ki podeljuje rang turnirjev. Ljubljana je začela na dnu, v petem razredu, zdaj pleza višje. »Po organizaciji spadamo vsaj v drugi razred. To vemo iz izkušenj, ki jih nabiramo, ko igramo na takih ali podobnih turnirjih v tujini. Če je turnir višje rangiran, pridejo boljši tekmovalci, saj jim udeležba prinese več točk, ki štejejo za svetovno lestvico,« še pojasni Seme.


Pripravili so tudi pester spremljevalni program: po včerajšnjem odprtju bo že danes izlet po Ljubljanici, v petek zabava z bogatimi praktičnimi nagradami. Sobota in nedelja sta namenjeni finalnim bojem, podelitvi medalj in slovesnemu zaključku tekmovanja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije