VERA MU JE POMEMBNA

Tima Gajserja obiskal mariborski nadškof

Vera vsej družini Gajser pomeni zelo veliko. Tim pred vsako tekmo odloži čelado in moli.
Fotografija: Tim z nadškofom Alojzijem Cviklom. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
Tim z nadškofom Alojzijem Cviklom. FOTO: FACEBOOK

Dvaindvajsetletni as Tim Gajser hiti k novemu naslovu svetovnega prvaka razreda MXGP. Do konca je še pet tekem, pred zadnjo v Belgiji, kjer se je vrnil na zmagovite tirnice, pa ga je na treningu obiskal mariborski nadškof in metropolit Alojzij Cvikl, njegov veliki navijač.



Ob tej priložnosti si je Cvikl ogledal trening, potem pa Timu in ekipi podelil božji blagoslov. Očitno tudi to Gajserju pomaga, da je tako uspešen. Ne nazadnje je prav Gajser eden tistih, ki ne skrivajo, da mu vera precej pomeni. To pokaže tudi tako, da pred vsako tekmo čelado postavi na krmilo in nekaj zmoli. Pravi, da se mu tako uspe čim boljše pripraviti na start. Svoje ljubezni do vere se ne sramuje, hkrati pa priznava, da mu ta na njegovi življenjski poti izjemno pomaga.

Gajserjevi ob nedeljah, ko so vsi zbrani, hodijo k maši. Konec koncev je tudi Timov oče Bogo večkrat povedal, da se mu je ravno z božjo pomočjo in vero uspelo prebiti skozi težke trenutke v življenju, ko je na motokros stezi zadel sina Žana, ki je zaradi posledic nesreče umrl. Bogo se je boril, vztrajal in vzgojil sina Tima, ki je danes eden največjih na svetovni sceni.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije