TRAGEDIJA NA DIRKI

Strašno! Poškodbe glave usodne za kolesarja (22)

Po diskvalifikaciji Nizozemca zmagal Nemec.
Fotografija: Bjorg Lambrecht je umrl v bolnišnici. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Bjorg Lambrecht je umrl v bolnišnici. FOTO: Twitter

ZABRZE – Belgijski kolesar Bjorg Lambrecht (22) je umrl na dirki po Poljski. Po hudem padcu 40 kilometrov po začetku tretje etape so ga odpeljali v bolnišnico, a je tam zaradi hudih poškodb glave preminil, je sporočila njegova ekipa Lotto Soudal. »To je največja možna tragedija, ki je doletela njegovo družino, prijatelje in moštvene sotekmovalce ... Počivaj v miru, Bjorg,« so napisali na twitterju.



Nizozemec Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep), ki je sprva zmagal, je bil pozneje diskvalificiram zaradi oviranja v ciljnem sprintu. Zmagal je Nemec Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), ki je ostal vodilni v skupnem seštevku. Drugi v etapi je bil Nizozemec Danny van Poppel (Jumbo-Visma), tretji pa Danec Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

Po tretji etapi, ki je od Chorzowa do Zabrzeja potekala v dolžini 150,5 km, je s skupnega četrtega mesta na tretje napredoval Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) in ima 14 sekund zaostanka za Ackermannom. Drugi je Kolumbijec Fernando Gaviria (Team Emirates) z 12 sekundami zaostanka, 10. pa Matej Mohorič (Bahrain-Merida), ki zaostaja za 23 sekund.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije