Srčni Luka širi glas za Aljošo

Poškodovani plavalec Habjan okreva na Soči. Potrebuje denar za terapije in prenovo doma.
Fotografija: Zvezdnik Luka Dončić je znan po dobrodelnosti. FOTO: Reuter/Usa Today
Odpri galerijo
Zvezdnik Luka Dončić je znan po dobrodelnosti. FOTO: Reuter/Usa Today

Podobno kot o zbiranju denarja za zdravljenje malega Krisa smo v Slovenskih novicah prvi poročali o dobrodelni akciji za Aljošo Habjana. Veliko akcijo so konec lanskega leta sprožili v Plavalnem klubu Triglav Kranj, kjer je 22-letni mladenič štiri leta treniral, bil je tudi reševalec iz vode. Njegovo življenje se je spremenilo, ko je lani poleti s koprskega pomola nesrečno skočil v vodo. Postal je tetraplegik.

Plavalci na sliki (z leve): Nejc Šimenko, Peter John Stevens (trenutno najboljši slovenski plavalec), Mitja Bešter in Aljoša Habjan. FOTO: Osebni Arhiv
Plavalci na sliki (z leve): Nejc Šimenko, Peter John Stevens (trenutno najboljši slovenski plavalec), Mitja Bešter in Aljoša Habjan. FOTO: Osebni Arhiv
Med prazniki smo že obširno pisali o tem, da Aljoševa družina zdaj potrebuje denar za obnovo in prilagoditev stanovanja, za dodatne pripomočke in tudi terapije, ki bodo sledile. Decembrske praznike je Aljoša preživel doma, v Selcih pri Železnikih, potem se je vrnil na Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS - Soča. »Zdravniki si ne upajo ničesar napovedati, saj je vsak pacient primer zase,« nam je o tem, kdaj bi se rehabilitacija na Soči lahko končala, povedala njegova mama Anita.

Challe Salle, Mezgec, Dončić ...

Ko rečeno, so konec lanskega leta v Plavalnem klubu Triglav Kranj v tesnem sodelovanju s Slovensko karitas sprožili veliko dobrodelno akcijo ter k njej povabili številne športne prijatelje. Tako so se poleg slovenskih plavalnih klubov odzvali tudi naši košarkarski, nogometni in rokometni reprezentanti. Glas o akciji so v minulih dneh širili tudi znani Slovenci, med njimi Challe Salle, Denis Avdić, Alenka Košir


Novico so na družabnih omrežjih objavljali tudi športni asi, med njimi nekdanji smučarski skakalec Robert Kranjec, smučarska tekačica Anamarija Lampič in kolesar Luka Mezgec, ta teden pa je na zbiranje sms-donacij, ki se prek ključne besede ALJOSA5 zbirajo na 1919, opozoril košarkarski as Luka Dončić. Tako je informacija o dobrodelni akciji dosegla več kot 4 milijone uporabnikov spleta, levja zasluga za to pa gre ravno Luki Dončiću, ki ima na instagramu 3,7 milijona sledilcev.

Plavalci se zahvaljujejo za pomoč

V Plavalnem klubu Triglav Kranj so ganjeni, je pojasnila predsednica kluba Maša Jamnik: »Odziv ljudi dobrega srca je presegel vsa naša pričakovanja. Hvala vsem, ki so že priskočili na pomoč, in tudi tistim, ki bodo to še storili.« Kot smo izvedeli, so za nekdanjega plavalca Aljošo Habjana doslej zbrali več kot 10.000 evrov.


Še to: zbiranje denarja prek sms-donacij bo predvidoma potekalo samo še do konca tega meseca. Že to soboto, 18. januarja, pa bodo na mednarodnem plavalnem tekmovanju Boštjanov dr. Fig družini Habjan predali simbolični ček. Nanj bodo izpisali, koliko denarja so s pomočjo športnikov in številnih dobrih Slovencev, ki so se odzvali klicu na pomoč, zbrali do tistega trenutka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije