TEŽAVE

Smola Petra Prevca

Zdravniki mu bodo v teh dneh opravili še en artroskopski poseg na levem gležnju.
Fotografija: Peter Prevc med olimpijsko tekmo na veliki skakalnici. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Peter Prevc med olimpijsko tekmo na veliki skakalnici. FOTO: Matej Družnik

LJUBLJANA – Peter Prevc ima pred novo sezono precej smole s poškodbo gležnja. Potem ko je po aprilski operaciji prehitro začel vaditi na polno, mu je gleženj zatekel, zato so se odločili za popolno mirovanje. A tudi to ni prineslo izboljšanja, zato Prevca zdaj čaka nova operacija, je potrdil glavni trener slovenske A-reprezentance Gorazd Bertoncelj. Bertoncelj je že pred tednom dni na celinskem pokalu v Kranju potožil, da se stanje Prevčevega gležnja ne izboljšuje, zdaj pa je jasno, da bo potreben še en artroskopski poseg na levem gležnju. 

»Gre za manjši poseg, čiščenje gležnja,« je danes dejal Bertoncelj, ki bo konec tedna z ekipo začel poletno veliko nagrado. »Zdravniki sumijo, da gre za tujek v gležnju, zato ga bodo očistili. Res upam, da bo potem vse v redu. Mesec dni je bilo vse običajno, Peter je normalno treniral, potem pa se je njegov gleženj začel odzivati na vse – če je treniral ali pa miroval. Tudi zdravniki so presenečeni. Res redko pride do takšnih komplikacij. Upam, da bo to zdaj zadnji poseg.«

Ker ne gre za večji poseg, se bo po najbolj optimističnih napovedih Prevc na skakalnice lahko vrnil nekje sredi avgusta.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije