UEFA

Slovenec želi ostati med najvplivnejšimi na svetu

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je skupaj še s sedmimi zvezami predlagala Aleksandra Čeferina za ponovno izvolitev na mestu predsednika Uefe.
Fotografija: Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa). FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa). FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se bo potegoval za nov mandat. Nogometna zveza Slovenije (NZS) ga je namreč danes skupaj še s sedmimi nacionalnimi zvezami predlagala za drugi mandat prvega moža evropskega nogometa. Osem nogometnih zvez je v torek dopoldne na evropsko nogometno federacijo poslalo uraden predlog v skladu s statutom, da Uefo tudi v naslednjem mandatu vodi Čeferin, so sporočili iz NZS.

Pred dvema letoma, ko je Čeferin prvič kandidiral za predsednika Uefe, so ga uvodoma predlagale nogometne zveze Švedske, Norveške, Finske, Danske in Italije, letos pa tudi Islandije in Ferskih otokov. Uradno kandidaturo je takrat vložila Slovenija.

Zaslužil več kot predsednik Fife

Mandat Čeferinu poteče februarja 2019. Najvplivnejši slovenski športni funkcionar za zdaj na vidiku še nima protikandidata. Čeferinov mandat je sicer polovičeni, potem ko je moral zaradi obtožb o korupciji odstopiti Michel Platini. se je pa v tem času spoprijel s številnimi novostmi, denimo videotehnologijo (VAR) in uvedbo pokala narodov, med drugim pa je tudi izpolnil obljubo in razkril, koliko zasluži – 1,56 milijona švicarskih frankov bruto (2016/17), kar je celo nekaj več kot predsednik Svetovne nogometne zveze (Fifa) Švicar Gianni Infantino.

Najvplivnejši slovenski funkcionar. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Najvplivnejši slovenski funkcionar. FOTO: Mavric Pivk, Delo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije