KONEC SEZONE

»Rano mi je spet odprlo, ven je izteklo veliko tekočine«

Za Filipa Flisarja je sezona končana.
 
Fotografija: Filip Flisar. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Filip Flisar. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Filip Flisar je že končal letošnjo sezono v svetovnem pokalu smučarskega krosa, pred 14 dnevi je namreč grdo padel na tekmi v švedskem Idre Fjällu.
 

Rano mu je spet odprlo


»Po prihodu domov so mi opravili magnetno resonanco, kjer so ugotovili, kaj mi povzroča neprestane krvavitve v medenici. Odtrgalo mi je podkožje od fascije (vezivo, ki ovija mišico). Stvar se je po prihodu domov le še poslabšala, na dan so mi črpali štiri decilitre krvi. Nato so mi vstavili drenažo, 11 dni sem bil v bolnišnici v Mariboru. Ko so mi dali drenažo ven in me spustili domov, ni bilo nič boljše. Rano mi je spet odprlo, ven je spet izteklo veliko tekočine. Pomoč sem danes poiskal v Ljubljani, kjer so mi povečali luknjo za odtok. Skratka zelo zapleteno, kaj takega se redko zgodi,« je dejal Flisar. Zdaj skupaj z zdravniki upa, da se bo podkožje samo zlepilo nazaj. Če ne bo tako, bo potrebna zelo zahtevna operacija na plastični kirurgiji.

Flisar je upal, da bi lahko še ujel finale svetovnega pokala, ki bo 14. marca v Veysonnazu, a se dobro zaveda, da od tega ne bo ničesar. »Kakor kaže, za to ni možnosti. Če bi se te plasti dale zašiti, bi bilo drugače, a se ne dajo. Najbrž se bom moral sprijazniti, da nekaj časa ne bom smučal.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije