NE SKRIVA SE VEČ

Nogometaš presenetil javnost s priznanjem o spolni usmerjenosti

Kot profesionalni športnik, je menil, da mora žrtvovati sebe ali šport.
Fotografija: Na nogometnih zelenicah ni prostora za priznanja o homoseksualnosti, meni Beattie. FOTO: Uroš Hočevar 
Odpri galerijo
Na nogometnih zelenicah ni prostora za priznanja o homoseksualnosti, meni Beattie. FOTO: Uroš Hočevar 

V britanskih medijih odmeva zgodba nogometaša 33-letnega Thomasa Beattieja. Nekdanji član Hull Cityja je namreč šele drugi britanski profesionalni nogometaš, ki je javno priznal, da je homoseksualec. Doslej je to priznal le Justin Fashanu, med tistimi, ki so igrali na britanskih tleh, pa sta bila tudi Thomas Hitzlsperger in Robbie Rogers.

Beattie je večji del kariere igral v ZDA, Kanadi in Singapurju, za priznanje pa se je odločil po koncu svoje kariere. »Ko sem še igral, nikoli nisem niti pomislil, da bi razkril svojo spolno usmerjenost. Zdelo se mi je, da moram žrtvovati eno ali drugo: ali to, kar sem ali šport, ki ga imam najrajši na svetu. Dolgo časa je bil nogomet moj pobeg pred tem, kar dejansko sem, bil je moj ščit, a naposled sem to prerasel.

Še vedno je zame vse skupaj precej novo. Šele pred tremi meseci sem povedal družini in prijateljem. Toda bil je čas za novo poglavje, tega nisem mogel več skrivati. Kot športnik je bilo to zame vedno nekaj, o čemer ne morem govoriti. Zdaj pa želim razkriti svojo zgodbo, ki bo morda v uteho še komu v podobni situaciji.«


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije