IGRICE

Nogomet na prvem mestu tudi v svetu iger

Sonyjeva spletna trgovina playstation store je objavila lestvico najbolje prodajanih oziroma prenesenih videoiger lanskega leta
Fotografija: Kratos ostaja bog vojne. FOTO: Sony
Odpri galerijo
Kratos ostaja bog vojne. FOTO: Sony

Za Sonyjevim playstationom 4 je še eno uspešno leto. Najbolje prodajana konzola osme generacije je v petih letih od predstavitve presegla številko 91 milijonov prodanih kosov, da o igrah niti ne govorimo: za PS4 je bilo do novembra lani (novejših podatkov, žal, še ni) prodanih že več kot 777 milijonov videoiger, pri čemer vedno večji delež predstavljajo igre, kupljene oziroma prenesene iz Sonyjeve spletne trgovine playstation store. Pa poglejmo, katere igre za PS4 so bile najbolje prodajane v digitalni obliki.

Od športa do klanja

Prvo mesto po številu prodanih prenosov je v letu 2018 zasedla simulacija nogometa FIFA 2019, kar sploh ni presenetljivo, saj je nogomet najbolj priljubljen šport na svetu. In to še ni vse: sedmo mesto lestvice zaseda predlanska izdaja igre FIFA 2018. Na drugem mestu se je znašla igra, ki jo vsi tako radi kritizirajo, a kljub temu kupujejo. Gre za že petnajsti del franšize Call of Duty s podnaslovom Black Ops 4, ki je (spet) postavljen v bližnjo prihodnost, v nasprotju s prejšnjimi izdajami pa gre za prvo igro iz serije, ki nima tradicionalnega enoigralskega načina, ampak je izključno večigralska in vsebuje način »battle royale« (boj do zadnjega preživelega), v katerem lahko sodeluje do sto igralcev. Prvi mesti sta tako v rokah založnika EA.


Tretje mesto je zasedla sveža kavbojščina Red Dead Redemption 2, ki je dosegla izvrstne ocene tudi pri ocenjevalcih iger. Za petami ji je še ena igra založnika Rockstar Games, in sicer gangsterski Grand Theft Auto V (ali GTA 5), ki vrhove lestvic zaseda že od leta 2014, doslej je bilo prodanih več kot sto milijonov kopij igre, s čimer je GTA 5 tretja najbolje prodajana videoigra vseh časov.

PS4 ekskluzivi

Na petem in šestem mestu sta akcijski pustolovščini, razviti ekskluzivno za Playstationovo platformo: God of War in Marvel's Spider-Man. Lanska izdaja Boga vojne tokrat temelji na nordijski mitologiji, glavnemu junaku Kratosu se v boju pridružuje njegov sin Atreus. Najnovejši človek pajek je le v nekaj mesecih od izdaje postal najbolje prodajana ekskluzivna igra za playstation 4 in ponuja sapo jemajočo akcijo.

Med pretepi in dirkanjem

Na osmem mestu je hecna večigralska pretepaška igra Gang Beasts, v kateri se brutalno spopadajo plastelinasti junaki in umirajo v bizarnih in nevarnih okoljih. Deveto mesto zaseda križanec med nogometom in dirkačino Rocket League, v kateri hitra vozilca izvajajo neverjetne akrobacije in streljajo na nasprotnikov gol, na desetem pa je odprto-prostorska prvoosebna streljačina Far Cry 5, v kateri se borimo proti pripadnikom nevarnega kulta v hriboviti Montani. In, da, strelski Fortnite Battle Royale je največkrat prenesena brezplačna igra tudi v Playstationovi spletni trgovini.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije