VELIKI FINALE

Naše fante bo v Parizu spodbujal le eden od predstavnikov vlade

Šarca na finalno tekmo ne bo, bo pa pesti stiskal Pahor.
Fotografija: V Parizu večine slovenskih funkcionarjev ne bo. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
V Parizu večine slovenskih funkcionarjev ne bo. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Vsa Slovenija že nestrpno pričakuje veliki finale evropskega prvenstva v odbojki v Parizu, kjer se bodo za naslov prvaka borili naši asi. Tisti srečneži, ki si to lahko privoščijo, so že ali pa še bodo odpotovali v francosko prestolnico, kjer bodo glasno spodbujali naše odlične odbojkarje. V Pariz naj bi v okviru aranžmajev turističnih agencij odpotovalo okoli dva tisoč Slovencev, po nekaterih pričakovanjih pa naj bi jih v lastni režiji v francosko prestolnico odpotovalo še najmanj toliko.

Pričakovati bi bilo, da se bodo tekme udeležili tudi slovenski funkcionarji. Kot smo že poročali, bo pesti za naše v dvoran Bercy vendarle stiskal predsednik Borut Pahor, kdo od naših političnih predstavnikov pa še bo tam? V uradu vlade za komuniciranje so nam razkrili, da v Pariz ne bo odpotoval Marjan Šarec, kaj pa ministri in njihovi sekretarji?

Tekmo bo večina gledala doma

Jernej Pikalo. FOTO: Leon Vidic, Delo
Jernej Pikalo. FOTO: Leon Vidic, Delo
Kot smo izvedeli, bo fante v živo spodbujal le minister za šolstvo Jernej Pikalo. Potoval bo z redno linijo iz Benetk (v nedeljo, 29. septembra, dopoldne in isti dan tudi nazaj). Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti so pojasnili, da nobeden od njihovega vodstva ne bo odpotoval v Pariz. »Za naše fante bodo navijali doma,« pravijo. Ogled finalne tekme v živo bodo izpustili tudi na ministrstvu za okolje in prostor.

Prav tako se finala evropskega prvenstva ne bo udeležil nihče izmed visokih funkcionarjev z ministrstva za kulturo, ministrstva za notranje zadeve, ministrstva za javno in ministrstva za pravosodje. Zagotavljajo pa, da bodo tekmo spremljali po televiziji.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije