SPREJEM JUNAKA

FOTO: Najmlajšemu častnemu občanu podarili krofe

Primoža Rogliča pričakali še v domačem Zagorju. Športnika čakajo priprave na svetovno prvenstvo.
Fotografija: Primož Roglič je postal najmlajši zagorski častni občan. FOTO: Roman Turnšek
Odpri galerijo
Primož Roglič je postal najmlajši zagorski častni občan. FOTO: Roman Turnšek

ZAGORJE – Po ponedeljkovem sprejemu kolesarja Primoža Rogliča v Ljubljani ob vrnitvi iz Francije so ga dan pozneje pričakali še navijači v domačem Zagorju. Če so mu v Ljubljani podelili plaketo ljubljanskega zmaja, je od someščanov prejel plaketo z nazivom častnega občana; sicer je ni dobil prvi v Zagorju, je pa njen najmlajši dobitnik doslej. Za čast je izvedel že dva dni prej, ko je Zagorjane na slovesni podelitvi pozdravil z velikega platna v neposrednem prenosu iz Francije.

Prava predaja priznanja, kakršna se spodobi za Zasavje, je bila torej v torek. Rogliča so na ploščadi pričakali številni navijači, iz rok župana Matjaža Švagana je prejel plaketo častnega občana, umetniško sliko ter darilo, ob katerem se mu je naravnost zasmejalo, krajani so mu namreč hudomušno podarili tudi veliko škatlo krofov. Da se malce pregreši in razvaja po sicer strogo predpisani hrani, ki jo ima na jedilniku med treningi in tekmami.

Zagorje je pričakalo svojega junaka.  FOTO: Roman Turnšek
Zagorje je pričakalo svojega junaka.  FOTO: Roman Turnšek


Sprašujem se, s čim sem si to zaslužil. Upam, da sem to upravičil in da bom tudi v prihodnje. V največjo čast mi je, če sem lahko kot posameznik vzrok za veselje vseh teh ljudi,« je med drugim povedal v zahvalnem nagovoru, župan pa je ob njegovem uspehu šaljivo pripomnil, da bo treba poklicati francoskega predsednika Macrona, da se dogovorijo, kako skupaj naprej. Dogajanje je spremljal pihalni orkester Svea, za zabavo po uradnem delu je poskrbela skupina Tabu. Po koncu uradnega dela je sledilo druženje z navijači, fotografiranje, podpisovanje in čestitke, za med so šle tudi majice s Primoževim imenom in napisi.

Sicer pa kljub napornemu obdobju, ki je za njim, Roglič je namreč poleg osvojitve odličnega četrtega mesta na Touru, ko je bil tik do konca v igri za tretje mesto, v soboto pa je doživel še padec, še ne bo užival v dopustu, vsaj ne v pravem pomenu besede. Nasprotno, čakajo ga priprave na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnji mesec. 

Veselje je bilo nepopisno. FOTO: Roman Turnšek
Veselje je bilo nepopisno. FOTO: Roman Turnšek

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije