PO OČETOVI SMRTI

Mikaela Shiffrin z ganljivo izjavo: Žalovati še nismo začeli

Američanka je napovedala vrnitev na bele strmine, a so uvrstitvah ne želi govoriti. 
Fotografija: Mikaela Shiffrin. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin. FOTO: Getty Images

Po dobrem mesecu dni se je oglasila ameriška smučarska šampionka Mikaela Shiffrin, ki se je po nepričakovani očetovi smrti umaknila z belih strmin in oči javnosti. V krogu družine je žalovala in prebolevala težko izgubo očeta. »Sprejemanje te nove resničnosti bo trajalo zelo dolgo. Še vedno je zelo prisoten med nami in čutimo njegovo prisotnost na vsakem koraku,« je povedala in dodala, da se njihov proces žalovanja še niti ni prav začel, saj so imeli v zadnjem mesecu toliko dela z urejanjem birokratskih in finančnih obveznosti.

Mikaela je napovedala, da se vrača v Evropo, a še ni povsem jasno, ali bo na tehničnih preizkušnjah v Areju nastopila. »V zadnjih tednih sem malo trenirala. A to je proces. Težko obdržim fokus tako dolgo, kot sem ga pred tem. A na gori se počutim bliže njemu,« je dejala in dodala, da ne želi dajati nobenih obljub in nima pričakovanj do svojih nadaljnjih nastopov. »Želim si le narediti nekaj dobrih zavojev, to je moj prvi cilj. Mislim, da bi to osrečilo tudi očeta,« je dodala in prosila, naj še naprej upoštevajo in spoštujejo njeno družino.

»Še vedno smo strti in trajalo bo nekaj časa, da poberemo vse koščke. Ne bodo šli skupaj, tako kot so šli prej, a morda bo to tako kot pri japonski umetnosti, da bomo lahko našli lepoto v tem. Za vedno ga bomo ohranili v spominu in v naših srcih,« je še dodala.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije