FORMULA ENA

Marsikomu se je orosilo oko: Schumacher pri Ferrariju

Za številne navijače je to uresničenje sanj.
Fotografija: Michael Schumacher je s Ferrarijem osvojil pet naslovov svetovnega prvaka med dirkači. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Michael Schumacher je s Ferrarijem osvojil pet naslovov svetovnega prvaka med dirkači. FOTO: Reuters

MARANELLO – V Italiji in po svetu je završalo med ljubitelji poskočnega konjička. Številnim navijačem Ferrarija, ki se še spomnijo slavnih in zmagovitih dni, ko je v formuli ena vladalo moštvo iz Maranella z Michaelom Schumacherjem za volanom, se je orosilo oko, ko se je razvedelo, da se je Mick Schumacher pridružil akademiji Ferrarija.

Starejši Schumacher, ki je v začetku leta praznoval 50. rojstni dan in je od nesreče med smučanjem v francoskih Alpah pred petimi leti v težkem stanju, je med italijanskimi navijači globoko zasidran v srcih. Številni so sanjali, da bo nekega dne voznik s priimkom Schumacher ponovno poganjal poskočnega konjička po zmagoviti poti. Zdaj so prepričani, da je narejen prvi korak v tej smeri.
Mick Schumacher uspešno stopa po stopinjah slovitega očeta. FOTO: Reuters
Mick Schumacher uspešno stopa po stopinjah slovitega očeta. FOTO: Reuters

Zelo čustveno je bilo tudi v taboru Ferrarija, ko so zaposleni v svojih vrstah videli Micka. Devetnajstletnik je v lanski sezoni postal evropski prvak v formuli tri. Med svojo debitansko sezono v formuli dve bo letos odpeljal dve testiranji s ferrarijem. Mesto v Ferrarijevi akademiji ne zagotavlja mesta v moštvu v formuli ena, a le redko kdo dvomi, da Mickov naslednji korak v karieri ne bo v bolidu Ferrarija v najbolj elitnem razredu motošporta.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije