NOGOMET

Maradona brez dlake na jeziku udaril po Messiju

Je odličen igralec, vendar ni vodja, pravi.
Fotografija: Tako živčno je Diego Maradona spremljal Argentino na letošnjem SP v Rusiji. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tako živčno je Diego Maradona spremljal Argentino na letošnjem SP v Rusiji. FOTO: Reuters

BUENOS AIRES – Legenda argentinskega nogometa Diego Armando Maradona se je spravil nad rojaka Lionela Messija, saj po njegovem dobitnik petih nazivov za najboljšega nogometaša na svetu ni pravi vodja na igrišču, zato ga ne bi smeli imeti za nogometnega boga. Maradona, ki skupaj z Brazilcem Pelejem velja za enega najboljših nogometašev vseh časov, je ocenil, da Messi kaže en obraz na tekmah Barcelone in drugega v reprezentanci. »Messija ne bi smeli več poveličevati,« je povedal Maradona v intervjuju za Fox Sports. »On je Messi, ko igra za Barcelono. Messi je Messi, ko ima oblečen klubski dres; ko pa igra za Argentino, je drug Messi.«

»Je izvrsten igralec, a ni vodja. Nesmiselno je delati vodjo iz igralca, ki gre pred začetkom tekme dvajsetkrat na stranišče,« je bil kritičen Maradona, ki se je najverjetneje imel v mislih veliko Messijevo živčnost, saj ta včasih pred pomembnimi tekmami bruha.

Messi, ki je z Barcelono osvojil vse, kar je mogoče na klubski ravni, je z argentinsko reprezentanco izgubil štiri finale velikih tekmovanj, trikrat na južnoameriškem, enkrat pa na svetovnem prvenstvu, je pa leta 2008 postal olimpijski prvak (podal je Angelu di Marii za edini zadetek na tekmi proti Nigeriji).

Lionel Messi v dresu Barcelone je ena, v dresu Argentine pa povsem druga zgodba. FOTO: Reuters
Lionel Messi v dresu Barcelone je ena, v dresu Argentine pa povsem druga zgodba. FOTO: Reuters

Letos v Rusiji je Argentina izpadla v osmini finala proti Franciji. Messi si je od takrat vzel odmor od reprezentančnega nogometa. 

Maradona, ki je v Mehiki trener drugoligaša Doradosa, je povedal še, da je Messijev odmor smiseln. »V tem trenutku ga ne bi klical, a nikoli ne reci nikoli. Moramo ga osvoboditi pritiska,« je nakazal, kaj bi znala biti glavna težava Messijeve reprezentančne kariere.

Argentina je sicer v četrtek v savdskoarabskem Riadu s 4 : 0 premagala Katančev Irak in tako zmagala še tretjič zapored po svetovnem prvenstvu. Težji preizkus pa jo čaka v torek, ko se bo v Savdski Arabiji na prijateljski tekmi srečala z Brazilijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije