HOKEJIST

Kopitar se je odločil, da bo končal kariero

Gašper Kopitar je obesil drsalke na klin.
Fotografija: Gašper Kopitar. FOTO: Kimpossible Pics
Odpri galerijo
Gašper Kopitar. FOTO: Kimpossible Pics

LJUBLJANA – Gašper Kopitar, mlajši brat slovenskega hokejskega asa Anžeta Kopitarja, se je odločil za konec tekmovalne kariere v hokeju. Šestindvajsetletnik je želel tako kot starejši brat zaigrati v severnoameriški ligi, a v Združenih državah Amerike ni dobil zelene karte, ki jo je potreboval, da bi lahko igral za Manchester v nižji ligi ECHL.

Na klubski spletni strani so potrdili, da se je njihov napadalec Gašper Kopitar odločil, da drsalke obesi na klin in se upokoji kot profesionalni igralec hokeja. Hrušičan je to sezono odigral le sedem tekem, na katerih je v statistiko vpisal le eno podajo.

V ligi ECHL je Kopitar zadnje tri sezone odigral v ekipi Monarchs, pred tem je bil na preizkušnji tudi pri moštvu Ontario Reign. V ligi ECHL je odigral 179 tekem v rednih delih sezon, na katerih je dosegel 98 točk, 35 golov in 63 asistenc, štirikrat pa je zaigral tudi v končnicah.

Že kot najstnik je igral v ZDA, nato se je za sezono in pol vrnil v Evropo, kjer je v švedski ligi igral za Moro. V dresu članske reprezentance je zbral štiri nastope, zaigral je na svetovnem prvenstvu 2013 na Švedskem ter istega leta v olimpijskih kvalifikacijah.

Anže Kopitar igra hokej v najelitnejšem klubskem prvenstvu na svetu, severnoameriški ligi NHL, za ekipo iz Los Angelesa Kings, ki pa je zelo slabo začela novo sezono in je po 28 odigranih tekmah na zadnjem mestu prvenstva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije