VZTRAJANJE DO KONCA

Kdor se zadnji smeje, se najslaje smeje: športni osmoljenci (VIDEO)

Če ne vztrajaš do konca, te to lahko stane zmago.
Fotografija: Tanguy Pepiot. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Tanguy Pepiot. FOTO: Youtube

Šport je takšen, da je treba vztrajati do konca. Do ciljne črte. Če se ne boriš do konca, te tekmovalci iz ozadja lahko presenetijo. Kako hudo je izgubiti tik pred ciljem, lahko iz prve roke pove Julian Alaphilippe. Na nedavni kolesarski dirki Liege–Bastogne–Liege je tik pred ciljem v zrak dvignil roke in se veselil zmage, a iz ozadja ga je v zadnjih centimetrih dirke prehitel Primož Roglič (pustimo to, da je bil Francoz na koncu še kaznovan in bi Roglič tako ali tako zmagal).


Tisti, ki redno spremljate šport, veste, da je prezgodnje veselje lahko kaznovano. Pred leti se je etapne zmage na Giru d’Italia veselil slovenski kolesar Luka Pibernik. Prečkal je črto, razširil roke, na obraz se je izrisal zadovoljni nasmešek, a žal krog prehitro. Zmaga je na koncu pripadla Fernandu Gavirii.


Poglejmo primer iz atletike, ko se je tekač Tanguy Pepiot že veselil najvišje stopničke, medtem pa je Meron Simon v ciljni ravnin prižgal turbo in švignil mimo nesrečneža. Kakšen izraz je bil na njegovem obrazu, si lahko le mislite.


Včasih je za zmago treba tudi poleteti. Kako se to dela, je pokazal tekač  na 400 metrov z ovirami Infinite Tucker. Celo tekmo je bil ospredju, zmago pa si je na koncu priboril s skokom zasledovalec Roberta Granta.


Leteči podvigi so pomenili zmago tudi na olimpijskih igrah. Na ta način si jo je zagotovila v brazilskem Riu Bahamka Shaunae Miller v teku na 400 metrov.


Še več primerov športnih osmoljencev, ki so se veselili malenkost prehitro, si oglejte spodaj.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije