KOŠARKA

Je Dončićev latvijski prijatelj posiljevalec?

Goran Dragić znova uspešen v ligi NBA. LeBron James že končal sezono.
Fotografija: Goran Dragić je v New Yorku proslavil 38. zmago v sezoni. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Goran Dragić je v New Yorku proslavil 38. zmago v sezoni. FOTO: Reuters

NEW YORK – Po vrhunski predstavi v dvoboju z Luko Dončićem je Goran Dragić potreboval obilo ledu, da si je ohladil decembra operirano koleno, v New Yorku pa razumljivo ni mogel igrati v podobnem slogu. Z desetimi točkami in prav toliko asistencami je vendarle prispeval lep delež k novi zmagi Miamija (100:92) v boju za uvrstitev v končnico lige NBA.
Vročica se je s šestim uspehom v zadnjih osmih nastopih zadržala na osmem mestu v zahodni konferenci, z možnostjo, da se v preostalih šestih tekmah povzpne na šesto. Lahko tudi izpade, saj je ta čas devetouvrščeni Orlando zbral enako število zmag in le en poraz več, za nameček pa jo do konca rednega dela sezone čaka zahteven spored. Dvakrat se bo pomerila z Bostonom, po enkrat pa s Torontom, Philadelphio in Brooklynom, vsi so višje na lestvici, skromnejša je bila doslej le Minnesota. Štiri od zadnjih tekem bo Miami odigral v gosteh, kar je zanj celo ugodno, saj je poleg Chicaga edini v ligi, ki ima slabšo bero v domači dvorani (18:21) kot na gostovanjih (20:17).

»Očitno bo šlo na nož, toda ne smemo se ozirati na druga moštva. Vztrajati moramo pri naši igri in iztržiti čim več zmag. Popraviti se moramo pri defenzivnih nalogah, saj smo drugo tekmo zapored slabo igrali v obrambi v prvem polčasu, a se nato zganili v drugem delu,« ocenjuje Dragić, ki je imel rezerve tudi v napadu, saj je iz igre metal le 4:14 in izgubil pet žog. Verjetno se mu je v glavi še vedno vrtel film s tekme proti Dallasu, v kateri je bržkone celo presegel svoje realne zmožnosti.

Afera Porzingis

»Kljub slabšemu metu sem želel ostati agresiven in biti ustvarjalen. Zato sem tudi izgubljal žoge, a vem, kaj moram storiti, pomembno je tudi, da mi soigralci in trener zaupajo. Včasih mi met pač ne gre najbolje od rok, takrat je pomembno, da ostanem dejaven in pošiljam v ogenj soigralce,« je poudaril slovenski as, ki je New York obiskal prav na dan, ko je udarila na plan odmevna afera s Kristapsom Porzingisom v glavni vlogi.

Soigralec in prijatelj Luke Dončića pri Dallasu se je znašel v vrtincu preiskave zaradi suma, da naj bi 7. februarja 2018, torej v času, ko je še branil barve New Yorka, posilil žensko. Domnevna žrtev je pojasnila, da je s prijavo oklevala več kot leto dni, ker so ji obljubili, da ji bo latvijski velikan plačal 68.000 dolarjev, če bo molčala. Zdaj je potrdila, da je bila Porzingisova soseda in da je sprejela vabilo v njegovo stanovanje, kjer naj bi se vse skupaj zgodilo. Policija se je temeljito lotila preiskave, zanimivo pa je, da si je Porzingis le nekaj ur prej, ko naj bi zakrivil posilstvo, strgal prednjo križno vez v kolenu in še vedno okreva po poškodbi.
V zahodni konferenci so medtem znana imena vseh osmih udeležencev končnice. Vanjo so se uvrstili branilec lovorike Golden State, Denver, Houston, Portland, Utah, LA Clippers, San Antonio in Oklahoma City. Dallas je 14. med 15 moštvi. Zunaj kroga najboljših so ostali tudi LA Lakers, njihova velika okrepitev LeBron James bo po 14 letih prvič ostal brez izločilnih bojev. V Los Angelesu so se zato odločili, da v preostalih šestih tekmah ne bo igral, da bi si docela opomogel po poškodbi dimelj. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije