EMILIANO SALA

Identificirali so truplo izginulega nogometaša: Kakšna žalost, to so najslabše novice

Iz razbitin so potegnili truplo Emiliana Sale.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

LONDON – Britanska policija je sinoči potrdila, da so iz razbitin letala potegnili truplo argentinskega nogometaša Emiliana Sale. Ta je 21. januarja letel iz Francije proti Otoku, kamor je prestopil v Cardiff City, nato pa je letalo, na njem je bil še pilot David Ibbotson, izginilo nad Rokavskim prelivom.

Od 21. januarja je potekalo iskanje letala. Uradno iskanje so končali po treh dneh, nato pa je družina nogometaša ob številnih donacijah začela iskanje razbitin s pomočjo zasebnikov. Ti so letalo našli, v sredo pa s pomočjo britanskih reševalcev truplo izvlekli iz razbitin in v četrtek opravili identifikacijo. »Truplo smo uradno identificirali. Gre za profesionalnega nogometaša Emiliana Salo,« je na twitterju sporočila policija. »Družini gospoda Sale in Ibbotsona smo obvestili. Naše misli so z njimi.«

Sala je bil pri francoskem prvoligašu Nantesu soigralec Reneja Krhina, v tej sezoni pa je v francoskem prvenstvu dosegel 13 zadetkov. Njegove predstave so zbudile pozornost vodilnih pri Cardiff Cityju, kamor je Sala prestopil za rekordnih 17 milijonov evrov.

Nogometni svet žaluje

Nesrečni dogodek je združil nogometni svet, številni nogometaši so namreč donirali dali za zasebno iskanje Sale in pilota. Mnogi so se ob uradni objavi oglasili na spletnih omrežjih in njegovi družini in bližnjim izrekli sožalje. »Žal mi je za te žalostne novice. Veliko nas je ohranjalo kanček upanja zate, Emiliano,« je sporočil eden najboljših nogometašev vseh časov Argentinec Diego Armando Maradona. »Kakšna žalost, to so najslabše novice. Počivaj v miru, bojevnik,« je tvitnil nekdanji odlični argentinski napadalec Gabriel Batistuta. »Počivaj v miru, Emiliano Sala. Moje misli so s prijatelji in družino,« je zapisal nekdanji angleški reprezentant Wayne Rooney, igralec Manchester Cityja Ilkay Gündogan pa: »Naj počiva v miru.«

Britanska komisija za preiskavo letalskih nesreč (AAIB) je ob koncu reševalne akcije sporočila, da bo objavila poročilo o nesreči še ta mesec.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije