Gibanje tudi na daljavo

Izolacijski ukrepi naj ne bodo izgovor za telesno nedejavnost.
Fotografija: Tekaški trener Urban Praprotnik pripravlja inovativne zvočne treninge. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Tekaški trener Urban Praprotnik pripravlja inovativne zvočne treninge. FOTO: Blaž Samec

Virtualnih telovadnih nasvetov je v tem času res na pretek, bolj ali manj pa gre za vaje za moč in jogo, nekaj pa je vzdržljivosti. Sami dodajte še razgibavanje mišic in sklepov, zgledujete pa se lahko tudi po Šoli zdravja iz Kranja.


Udeleženci, ki so sicer skupinskih vadb na prostem vajeni ob petkih in svetkih, tokrat to počnejo v živo od doma z uporabo brezplačne aplikacije Zoom. Gostitelj vodi, vidi se njegova slika, sliši glas, preostali so na manjših sličicah. Že na začetku vseh slik telovadcev ni bilo mogoče prikazovati na ekranu, toliko se jih je zbralo naenkrat. Vadba traja 40 minut. Informacije: www.solazdravja.com.
 

Zvočni trening


Skupinska vadba v času ukrepov zaradi virusa ni dovoljena, lahko pa jo, ob upoštevanju izolacijskih navodil, izvajate samostojno. Nekateri ste v tem že vešči, saj ste znanje pridobili bodisi na vadbi v klubu bodisi z nasveti s spleta oziroma iz knjig, veliko pa je še čistih začetnikov. V pomoč vam bodo morda čisto sveži in inovativni zvočni treningi, ki jih za začetnike in nadaljevalce pripravlja tekaški trener Urban Praprotnik. Na voljo so vsak teden, povezavo pa poiščite na www.urbanitekaci.com.
 

Čisti šport tudi med epidemijo


Rekreativna in športna tekmovanja so prekinjena, družabno življenje se je ustavilo, zaradi zaprtih vadišč in omejitev gibanja pa so tudi možnosti za vadbo nemogoče ali vsaj močno omejene. Trudimo se po najboljših močeh, da pripomoremo k uspešnemu omejevanju epidemije, ki nas ogroža. Ker smo doma, lahko zaščitimo sebe in svoj šport tudi s pomočjo mednarodnega spletnega izobraževanja za čistost in poštenost v športu.


V slovenskem jeziku so namenjena predvsem vrhunskim športnikom (Alpha) in trenerjem (Coach true), precej pa se iz njih lahko naučijo tudi rekreativni športniki. Prijavite se na strani Slovenske antidoping organizacije www.sloado.si.
 

Prestavitev Franje


Pandemija je s svojimi posledicami zajela celoten svet in začasno ustavila tudi organizacijo množičnih športnih prireditev, med katerimi je legendarni mednarodni kolesarski Maraton Franja BTC City. Ker ga torej v danih razmerah junija ni mogoče izvesti, ga bodo poskušali na začetku septembra ali oktobra. Dokončno odločitev bo sprejeta konec junija. Informacije: www.franja.org. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije