V ZNAMENJU SINA

Gajserjevi odprli gostilno v Dalmaciji

Oče Tima Gajserja od 5. julija vodi gostilno na hrvaškem otoku Vir. Povedal je, da so ga celo Dalmatinci pohvalili za pripravo rib.
Fotografija: Na Viru se navija za Tima. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Na Viru se navija za Tima. FOTO: Osebni arhiv

Tim Gajser je pred dnevi proslavil svoj 2. naslov svetovnega prvaka v najbolj eminentni kategoriji motokrosa, njegov oče Bogo pa se je medtem zapisal gostinstvu. »Res je, julija letos smo začeli na Hrvaškem na otoku Vir v Dalmaciji,« je za Slovenske novice povedal Bogo, ki pravi, da se mu je ponudila poslovna priložnost; od njih ne beži, rad ima nove izzive, garač pa je tako ali tako, ob sebi ima delavno ženo. »Saj veste, kako je z mano: nič nismo iskali, a se je pojavila poslovna priložnost. Iz nič tako rekoč. To je vse od boga dano, jaz verjamem vanj,« nadaljuje Bogo, ki je šele v prvih dneh julija letos dobil vso potrebno dokumentacijo, lokal, bolje rečeno restavracija pa na zahodnem delu otoka deluje od 5. julija.

Restavracija na Viru, v kateri Bogo Gajser menda pripravi izvrstne ribe. FOTO: Osebni arhiv
Restavracija na Viru, v kateri Bogo Gajser menda pripravi izvrstne ribe. FOTO: Osebni arhiv
»GT 243 se imenuje,« pojasni poimenovanje nove poslovne pridobitve, ki je bila prej v lasti hrvaškega državljana. »Bolj ali manj sem ves čas na otoku, najraje pa pripravljam ribe,« se pohvali in pove, da so ga Dalmatinci sprva malce postrani gledali, ko se je lotil priprave rib. Najraje pripravi brancina ali orado. »Ko pa so poizkusili mojo ribo, so bili navdušeni,« ponosno pravi Bogo, ki je lokal obarval v rumeno-rdeči kombinaciji, ki je (p)ostala zaščitni znank Tima Gajserja in njegove ekipe.

Bogomir in Tim Gajser. FOTO: Leon Vidic
Bogomir in Tim Gajser. FOTO: Leon Vidic
Gostišče je zelo priljubljena točka, tam se gledajo tudi tekme Tima Gajserja. Tudi zaradi dejstva, da vsaj polovica turistov na Viru prihaja iz Slovenije. Bogo pravi, da so z začetkom zadovoljni. »Odprti bomo vsaj do 15. septembra. Se pa v teh dneh vidi, da gredo počitnice h koncu. V prihodnjih dneh pričakujemo še nekaj gostov, zdaj na morje odhajajo predvsem starejše generacije,« doda Gajser starejši in načrtuje, da za novo sezono v ekipo doda še nekaj osebja in naredi še eno uspešno zgodbo.
Na Vir za zdaj prihaja z avtom, načrtuje pa, da si uredi pristajališče za helikopter.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije