ŠPORTNI IZZIV

FOTO: V eni uri je dvignil skoraj 50 ton

Darko Prusnik je ob športnem izzivu zbiral sredstva za CUDV Draga. Nekdanji hokejist je imel težave z dihanjem.
Fotografija: Eno uro je dvigal 50-kilogramsko utež.
Odpri galerijo
Eno uro je dvigal 50-kilogramsko utež.

Nekdanji hokejski reprezentant in strokovnjak za kondicijsko pripravo Darko Prusnik je v Želimljem namestil 50 kilogramov na ročko in se spoprijel z zahtevno nalogo: breme v eni sami uri dvigniti nad seboj, kolikokrat bo le zmogel. Teža, ki je bila na ročki, je za navadnega človeka velika težava že po nekaj minutah dvigovanja, kaj šele da bi to počel eno uro v serijah po nekaj dvigov.

Spodbujali so ga tudi varovanci CUDV Draga z direktorico Valerijo Bužan (desno).
Spodbujali so ga tudi varovanci CUDV Draga z direktorico Valerijo Bužan (desno).


Prusnikov osebni športni izziv je bil tudi dobrodelno naravnan, saj je silak s pomočjo sponzorjev zbiral sredstva za center Dolfke Boštjančič, socialno-varstveno ustanovo za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje, zdravstveno varstvo, nego in rehabilitacijo otrok, mladostnikov in odraslih oseb z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju z dodatnimi motnjami. V centru v sosednji Dragi po besedah direktorice Valerije Bužan trenutno skrbijo skupno za 470 otrok in odraslih, ki vsak dan potrebujejo našo iskreno pozornost in pomoč.



»Dogovorili smo se, da zbrana sredstva namenijo centru za nakup prirejenih igral, ki spodbujajo motorične sposobnosti otrok,« je povedal 63-letni Darko. Njegov sekundant je bil sin Rok, ki je pazljivo beležil prav vsako sekundo v šestdesetih minutah, zanj sta navijali hčerki, dvojčici Nika in Eva, ki sta mnogim ostali v spominu po nastopih na predtekmovanjih za nastop na Evroviziji leta 2012, ter vnuka Lev in Izak.

Darkova vnuka Lev in Izak že vesta, kaj počne dedek.
Darkova vnuka Lev in Izak že vesta, kaj počne dedek.


Prusnik se je ogreval že uro pred nastopom, nato pa začel dvigovati, v 11. minuti smo našteli že 199 dvigov. Tempo je pozneje padel, hrust, ki ga je po koncu čakala še dopinška kontrola, je imel nekaj težav z dihanjem ob alergijski reakciji zaradi vsebnosti peloda v zraku. Tudi varovanci centra Dolfke Boštjančič so ga v zadnje četrt ure glasno spodbujali, sodniki so Darku po izteku ene ure našteli skupno 991 dvigov. Drugače povedano –Prusnik je v 60 minutah nad sabo dvignil dobrih 49 ton in pol bremena. »Vesel sem odziva ljudi ob dobrodelni akciji, vendar osebno nisem zadovoljen z rezultatom, saj sem hotel narediti več kot tisoč dvigov. Zagotovo bom poskusil še enkrat, če ne prej, pa čez dve leti, ko bom praznoval 65. rojstni dan,« je sklenil Prusnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije