EKSKLUZIVNO IZ ZDA

FOTO: Miami preplavili Slovenci, v dvorani odmevala Golica

V ZDA se je odvila težko pričakovana tekma, obiskalo jo je približno 2000 slovenskih navijačev. Njihov spektakel je navdušil naša NBA-asa Gorana Dragića in Luko Dončića.
Fotografija: Na Floridi so plapolale naše zastave. FOTOGRAFIJE: Petra Kalan
Odpri galerijo
Na Floridi so plapolale naše zastave. FOTOGRAFIJE: Petra Kalan

MIAMI – Že dolgo se je govorilo o tem in navijači so končno dočakali košarkarski dvoboj med ljubljencema slovenskega občinstva – velikega Gorana Dragića, ki je slovensko reprezentanco popeljal do naslova evropskih prvakov, in njegovega naslednika Luko Dončića.

V Airlines areni v Miamiju je odmevala slovenska navijaška naveza in ni bilo pomembno, kdo bo zmagal. »V vsakem primeru je zmaga naša,« so bili enotni slovenski navijači, ki so prišli na zgodovinsko tekmo slovenskih zlatih fantov. Nekaj manj kot 2000 se jih je zbralo na tekmi domačega Miami Heata in gostujočih Dallas Mavericksov. Slovenske zastave, majice s podobama Luke in Gorana ter seveda energija, ki jo znajo ustvariti le najbolj srčni navijači.

Goran je po tekmi, na kateri je bil najboljši igralec, zaploskal navijačem.
Goran je po tekmi, na kateri je bil najboljši igralec, zaploskal navijačem.


»Kdor ne skače, ni Sloven'c!« je odmevalo po dvorani s približno 10.000 sedeži. Slovenske delegacije so prišle z vseh koncev in ni bilo regije naše male deželice, ki v Miamiju ne bi imela svojega predstavnika.

Slovenska košarkarska noč v Miamiju bo dolgo ostala v spominu navzočih pa tudi gledalcev po svetu.
Slovenska košarkarska noč v Miamiju bo dolgo ostala v spominu navzočih pa tudi gledalcev po svetu.

 

Zmagala je Slovenija


Dallas že nekaj tednov nima več možnosti za končnico, Dončić pa je že pred tekmo priznal, da je težko najti motivacijo za igranje do konca sezone. Seveda ga veseli, da je veliko Slovencev prišlo v Miami na tekmo. Kljub temu je dejal, da se ne more srečati s slovenskimi navijači po tekmi, ker gredo takoj nazaj v Dallas.
So se pa navijači še pred tekmo družili z mamo Mirjam Poterbin in babico najbolj simpatičnega slovenskega košarkarja. Delegacija je prišla opremljena z navijaškimi rekviziti, ki jim jih je podarila Košarkarska zveza Slovenije. Slovenske zastave so plapolale vso tekmo in v napetem zaključku so slavili domačini. V vsakem primeru je bila tekma v Miamiju slovenska in tudi zmaga je šla v zgodovino.



Zmaga slovenskih navijačev, ki so vseskozi navijali tako za Luko kot Gorana, po več kot uri čakanja pa so ju priklicali nazaj na parket. Dragić je navijačem izrekel iskreno zahvalo, skupaj pa so še enkrat vzkliknili slovensko navijaško geslo: »Kdor ne skače, ni Sloven'c!« Golica v Airlines areni pa je bila le še pika na i celotnemu dogodku. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije