ŠKANDAL

FOTO: Kri na ledu, nad tekmico z drsalko

Hude obtožbe iz južnokorejskega tabora.
Fotografija: Mariah Bell. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Mariah Bell. FOTO: Reuters

SAJTAMA – V svetu umetnostnega drsanja odmeva nov škandal, ki spominja na incident Harding-Kerrigan. Med sredinem ogrevanjem pred kratkim programom na svetovnem prvenstvu v umetnostnem drsanju na Japonskem je 22-letna ameriška drsalka Mariah Bell porezala nogo 16-letne tekmice Južnokorejke Eun-soo Lim, trdijo v taboru Limove.

Lim je po končanem ogrevanju počasi drsala na robu drsališča, ko je prišlo do incidenta. »Mariah Bell je bila za ogrevanje na vrsti za Limovo, ko jo je z drsalko nenadoma brcnila v meča,« je povedal agent korejske najstnice in dodal, da se Američanka za incident ni opravičila.

Limova, ki drsa na svojem prvem svetovnem prvenstvu, je kljub ureznini pridrsala do osebnega rekorda z 72,91 točke za peto mesto po kratkem programu, medtem ko se je Bellova po prvem delu prvenstva uvrstila tik za njo, na šesto mesto.
Eun-soo Lim med ogrevanjem. Na nogi je videti obliž, kjer naj bi jo tekmica porezala z drsalko. FOTO: Reuters
Eun-soo Lim med ogrevanjem. Na nogi je videti obliž, kjer naj bi jo tekmica porezala z drsalko. FOTO: Reuters

Mednarodna drsalna zveza (Isu) je bila seznanjena z dogodkom, a uradne pritožbe ni prejela, ob tem pa je še v uradnem sporočilu zapisala, da glede na dokaze, ki jih imajo, Bellova ni želela poškodovati Limove. Mednarodna federacija je pozvala k prijateljski razrešitvi nastalega položaja.

Nad tekmico s palico

Škandal je spomnil na leto 1994 in na svetovno prvenstvo v Detroitu, ko sta bili pod drobnogledom umetnostni drsalki, Američanki Nancy Kerrigan in Tonya Harding. Dan pred finalom sta nekdanji partner Hardingove Jeff Gillooly in njen telesni stražar Shawn Eckardt s palico napadla Kerriganovo in jo udarila nad desnim kolenom.

Kerriganova je morala odpovedati nastop in tako je svetovna prvakinja postala Hardingova. Obe sta bili pozneje tudi izbrani v olimpijsko reprezentanco za igre v Lillehammerju leta 1994, kjer je Kerriganova, ki je postala ljubljenka ameriškega občinstva, osvojila srebro, Hardingova, ki je bila pozneje doživljenjsko izključena iz udejstvovanja v drsanju, pa je končala na osmem mestu. Kasneje se je poskusila tudi v boksu, v Hollywodu pa so posneli zgodbo o njenem življenju. V uspešnici Jaz, Tonya jo je upodobila igralka Margot Robbie.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije