LAVER CUP

Federer in Đoković: ne marata se, a bosta zaigrala skupaj

V ekshibicijskem spektaklu v Chicagu bosta v dvojicah nastopila velika teniška zvezdnika.
Fotografija: Roger Federer in Novak Đoković skupaj na isti strani igrišča. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Roger Federer in Novak Đoković skupaj na isti strani igrišča. FOTO: Twitter

CHICAGO – Vse je pripravljeno za veliki teniški spektakel, Laverjev pokal, na katerem se bosta v ekshibicijskih dvobojih pomerili ekipi Sveta in Evrope. Gre za tekmovanje najboljših teniških igralcev sveta, med glavni prireditelji sta legendarni Rod Laver in pa še vedno aktivni Roger Federer.

Že lanska premierna izvedba je navdušila zlasti s tem, ko sta na isti polovici igrišča stala najboljša igralca vseh časov, sicer pa velika nasprotnika: Federer in Rafael Nadal. Ta je udeležbo na letošnjem turnirju zaradi težav s kolenom odpovedal, bodo pa gledalci vseeno prišli na svoj račun. Federer bo v dvojicah moči združil s tretjim v »sveti teniški trojici« in najbolj vročim igralcem v tej sezoni Novakom Đokovićem.

Čas, da zakopljeta sekiro

Javna skrivnost je sicer, da se Federer in Đoković ne razumeta najbolje, čeprav vedno zelo spoštljivo govorita drug o drugem. To sta v javnosti že potrdila tudi Đokovićev oče Srđan in pa njegov nekdanji trener Boris Becker. Medsebojna nenaklonjenost tako traja že vse od leta 2006, ko je Federer obtožil Đokovića, da je na tekmi Davisovega pokala simuliral poškodbo. 

A ker sta oba profesionalca, turnir pa ima tudi dobrodelno noto, bosta seveda na nesoglasja danes zvečer po lokalnem času pozabila in se osredotočila na dvoboj proti Jacku Socku in Kevinu Andersonu. Ekipa bo skupaj preživela pet dni, zato bosta imela veliko priložnosti, da se bolj zbližata.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije