NBA

Dončić na balkanski žur namesto na tekmo

Končnica NBA je prekinjena v podporo borcem za pravice temnopoltih.
Fotografija: Balkanski večer v Orlandu. FOTO: Twitter, Goran Dragić
Odpri galerijo
Balkanski večer v Orlandu. FOTO: Twitter, Goran Dragić

Zbrali so se trije Slovenci, dva Srba in Črnogorec. Ne, ne gre za začetek vica, temveč za večer košarkarjev v Orlandu. Tam so namreč začasno ustavili igranje tekem končnice lige NBA, namesto tega pa so si Goran Dragić, Luka Dončić, Vlatko Čančar, Boban Marjanović, Nikola Jokić in Nikola Vučević pripravili »balkanski večer«.

Fotografijo z druženja je objavil Dragić, ki je sicer z moštvom Miami Heat že napredoval v drugi krog. Zanj pa z Dallas Mavericks še trepeta Dončić, čigar tekma je bila sinoči odpovedana. Njegovo moštvo bi se morala pomerili na šesti tekmi z Los Angeles Clippers, a je vodstvo lige začasno prekinilo tekme v znak podpore protestnikom in borcem za pravice temnopoltih, po novem primeru policijskega nasilja, v katerem je pod streli obležal Jacob Blake.



Kako bo z nadaljevanjem končnice, še ni povsem jasno. Prvi zvezdnik lige LeBron James se zavzema za to, da povsem bojkotirajo igranje končnice, a se z njim večina moštev ni strinjala. Liga naj bi se vendarle nadaljevala v noči na soboto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije