RELI

Čakal v zasedi, zdaj lovi najboljše

Nekdanji mladinski državni prvak v reliju Jan Medved se vrača. Po šestletnem premoru bo to na domači dirki v Vipavski dolini.
Fotografija: Letošnja sezona Jana Medveda bo vredna 35.000 evrov. FOTO: Uroš Modlic
Odpri galerijo
Letošnja sezona Jana Medveda bo vredna 35.000 evrov. FOTO: Uroš Modlic

LJUBLJANA –Šest let po tem, ko je nekdanji mladinski državni prvak v reliju Jan Medved športno izpregel in dal prednost zasebnim izzivom (v tem času je postal očka), se vrača v tekmovalni pogon na uvodni dirki državnega prvenstva, reliju Vipavska dolina, ki bo ta konec tedna potekal po njegovem dvorišču. Lani je odmrznil status dirkaškega upokojenca, ko je s citroënom C2 R2 max nastopil na reliju Nova Gorica, zdaj je pred njim nov izziv: pod streho namerava spraviti vso sezono državnega prvenstva s peugeotom 208 R2. Gre za nov projekt, težak 35.000 evrov, testiranja je opravil na Petrovem Brdu in Zadlogu, na uvodni preizkušnji se bo še prilagajal jeklenemu konjičku, nato pa se spustil v oster boj za najvišja mesta v razredu R2. »Priznam, če na koncu ne bom v najboljši trojici, bom razočaran,« poudarja Medved, ki mu bo zapiske bral Lucijan Vovk. V preteklosti mu jih je tudi nekdanja smučarka Petra Robnik.

Obnavljanje dirkaških linij

»Dopovedujem si, da izkušnja očetovstva na mojo vožnjo ne bo vplivala, vseeno bo nekaj zagotovo spremenila. Vendar se poskušam na vsaki dirki zbrati, osredotočiti, umiriti glavo in ne misliti na druge stvari,« omenja Jan Medved. V šestih letih premora se ni udeleževal dirk niti kot sovoznik. »Ko sem dirkanje opustil, sem ga v celoti. A sem ves čas čakal v zasedi,« se nasmehne sogovornik, ki mu ta hip največjo težavo povzroča iskanje optimalne točke zaviranja in obnavljanje dirkaških linij.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije