Beyonce diši lepo in drago

Naomi Osaka je lani na OP Avstralije potrdila status superzvezdnice. V nadaljevanju sezone preveč pritiskov, v tenisu ni več uživala.
Fotografija: Naomi Osaka lani na OP ZDA ni ubranila lovorike, kako bo na OP Avstralije? FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Naomi Osaka lani na OP ZDA ni ubranila lovorike, kako bo na OP Avstralije? FOTO: Reuters

Novak Đoković in Naomi Osaka bosta v ponedeljek v Melbournu začela obrambo naslova, pri čemer je Srb lani slavil že sedmič, Japonka pa prvič. To je bila njena druga lovorika za veliki slam, potrdila je tistega iz New Yorka in se izstrelila na vrh svetovne teniške lestvice. A nadaljevanje leta, v katerem je bila sicer za Sereno Williams druga najbolje plačana športnica sveta, se ni razpletalo po načrtih, predvsem na velikih slamih so bili njeni rezultati pod pričakovanji. Dvakrat je zamenjala trenerja, zdaj se z novimi močmi loteva nove sezone.

Odprto prvenstvo Avstralije 2019 je Osakovi prineslo nove razsežnosti slave, seveda pa je to vedno dvorezen meč. Japonka se v tem res ni znašla, ni več uživala v tenisu, bila je daleč od ubranitve naslova na OP ZDA. Šele tik pred koncem sezone je spet ujela ritem, ko je dobila turnirja v Osaki in Pekingu, sklepni masters osmerice pa je morala predčasno končati zavoljo težav z ramo.

»Večino novembra nisem igrala, kar se je zgodilo prvič. Še nikdar nisem imela tako dolgega premora, najbolje pri tem pa je bilo, da sem se prav zabavala. Po OP ZDA sem namreč spoznala, da ni nujno, da vsak dan vadim po pet ur, da bi igrala dobro. Pomembno je, da je bilo veliko pozitivne energije in sem si mentalno odpočila. Trenirala sem, a nikakršnega pritiska ni bilo. Naučiti se moram, da bom tako delovala vso sezono. Leto 2019 je bilo polno težkih preizkušenj in napak. Tudi v 2020 bom verjetno marsikaj naredila narobe, a se moram iz tega čim več naučiti,« pravi 22-letnica. V novo sezono vstopa s trenerjem Wimom Fissettom, ki je sodeloval s Kim Clijsters, Viktorijo Azarenka in Simono Halep. Belgijec naj bi jo spet spravil na zmagovite tirnice, s katerih je zašla po razhodu s Sašo Bajinom, ki jo je sicer popeljal do dveh velikih lovorik. A odnos se je skrhal, saj naj bi srbski Nemec uspeh postavljal pred srečo ...

Kaj bi bilo, če bi bilo

»Želela sem si nekoga, ki je miren in ima veliko znanja. Wim je delal z nekaterimi najboljšimi igralkami sveta, iz vsega, kar reče, se učim, vse poskušam prenesti v igro,« pojasnjuje Osakova, ki še vedno ni prebolela poraza v osmini finala OP ZDA proti Belindi Benčič. »Včasih pred spanjem še vedno razmišljam, kaj vse obžalujem z OP ZDA. Če bi dobila osmino finala, nato še četrtfinale in polfinale, bi v finalu igrala s Sereno, kar bi bilo izjemno. Kar opomniti se moram, da nekaterih stvari nimamo pod nadzorom. Moram se naučiti razmišljati, da obžalovanje ni smiselno,« priznava japonska velezvezdnica, ki je med počitnicami na karibskih otokih Turks in Caicos doživela »bližnje srečanje s smrtjo«, ko naj bi jo na deski odneslo daleč stran od obale, je pa imela med premorom med sezonama tudi veliko prijetnejšo izkušnjo. Spoznala je namreč zvezdniški par Beyonce-Jay Z. »Beyonce je dišala drago in lepo, bila je mehka in objela me je. Mislila sem, no, tako je v nebesih. Pogovarjali sva se in dejala mi je, da je ponosna name. To je bil zame res pomemben trenutek,« je razkrila Naomi, ki se bo v ponedeljek v prvem krogu OP Avstralije pomerila s Čehinjo Marie Bouzkovo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije