DOBRODELNA TEKMA

Čeferin zbral nogometne legende, toliko pomoči so predali Petrinji

Pomerili so se na prijateljski tekmi med Slovenijo in Hrvaško.
Fotografija: Hrvaškemu Rdečemu križu so predali donacijo v vrednosti 50.000 evrov. FOTO: Slavko Midzor, PIXSELL
Odpri galerijo
Hrvaškemu Rdečemu križu so predali donacijo v vrednosti 50.000 evrov. FOTO: Slavko Midzor, PIXSELL

Danes sta ekipi nogometnih legend Slovenije in Hrvaške odigrali prijateljsko tekmo na pobudo predsednika krovne evropske zveze Uefe Aleksandra Čeferina, na kateri so hrvaškemu Rdečemu križu predali donacijo v vrednosti 50.000 evrov, je sporočila Nogometna zveza Slovenije. Tekmo so odigrali za pomoč prizadetim v katastrofalnem potresu, ki je ta del Hrvaške prizadel konec leta 2020.

Čeferin je v imenu krovne evropske nogometne zveze izročil donacijo Rdečemu križu Hrvaške v višini 50.000 evrov, predsednik hrvaške nogometne zveze (HNS) Davor Šuker pa je predal donacijo nogometni zvezi Siško-moslavške regije, namenjeno obnovi nogometne infrastrukture, v višini 200.000 kun. Donacijo v višini 5.000 evrov je v imenu NZS klubu Mladost iz Petrinje predal predsednik NZS Radenko Mijatović.



»Nogomet je solidarnost, nogomet je prijateljstvo in dogovorili smo se, da organiziramo to tekmo in da Uefa priskoči na pomoč tudi s finančnimi sredstvi,« je dejal predsednik Uefe Čeferin. »Trenutek po tragediji sva se slišala s predsednikom Čeferinom in se še isto sekundo dogovorila za tekmo v Petrinji. Iskali smo le najugodnejši termin. Zahvaljujem se predsedniku Čeferinu in izvršnemu odboru Uefe, ki je podprl to donacijo. Žoga se bo vedno vrtela in najpomembneje je, da ljudje v tem delu države spet dobijo streho nad glavo. Najmanj pomembno je, kdo je zmagal na tekmi, zmagovalci smo vsi, ki smo tukaj zaradi dobrodelnosti,« pa je o tej temi dejal Šuker.

Dobrodelna nogometna tekma legend. FOTO: Slavko Midzor, PIXSELL
Dobrodelna nogometna tekma legend. FOTO: Slavko Midzor, PIXSELL


Tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije je sicer nadaljevanje dobrososedskih odnosov hrvaške in slovenske nogometne zveze. Moštvi sta se septembra že pomerili na Brdu pri Kranju, takrat so Slovenci slavili s 3 : 2.

Slovenci, ki jih je s kapetanskim trakom na roki vodil Čeferin, so bili boljši tudi tokrat, čeprav so Hrvati povedli z zadetkom Šukerja iz enajstmetrovke. Slovenci so srečanje preobrnili z zadetkoma Milivoja Novakovića in Milenka Aćimovića, dobrodelni dogodek pa si je s tribun ogledala tudi peščica znanih nogometnih delavcev in trenerjev, med njimi tudi selektorja slovenske in hrvaške članske reprezentance, Matjaž Kek in Zlatko Dalić, so še sporočili iz NZS.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije