SRCE PARAJOČE

NEAKTUALNO Belgijski vratar (28) umrl po hudi bolezni

Maja lani je dobil otroka.
Fotografija: FOTO: Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Instagram

Miguel Van Damme, vratar belgijskega Cercle Bruggea, je umrl v starosti 29 let po dolgem boju z levkemijo. Van Damme je začel trenirati nogomet kot napadalec, kasneje pa stopil med vratnice in pri 19 letih podpisal za Cercle Brugge. Medtem ko je bil klub v prvi ligi, je bil Van Damme rezerva in je zabeležil le en nastop. Ko je izpadel v drugo ligo leta 2016 je postal prvi vratar ekipe.

Nato so mu diagnosticirali levkemijo, končal je na kemoterapiji in se leto pozneje vrnil k nogometu. Cercle Brugge je znova vrnil v prvo ligo, Van Damme je bil spet del ekipe, a se mu je nato leta 2019 bolezen vrnila. Septembra 2020 je bolezen tako napredovala, da ni mogel več hoditi na kemoterapijo. Za novico je izvedel šele dva dni po tem, ko je žena razkrila, da bo prvič postal oče. Maja lani je rodil otroka.

»Naš najdražji mož in oče je šel nocoj na svojo zadnjo tekmo, tekmo, ki je ni več mogoče dobiti. Zapustil si nas po svoje ... Zelo močno. Boril si se kot lev. Mnogim si bil zgled in me naučil da razumeš, kako se ne sme obupavati. Draga, počivaj zdaj, zaslužiš si,« je v poslovilnem sporočilu na Instagramu zapisala njegova žena.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije