TENIŠKA AFERA

Avstralci poleg Đokovića želijo izgnati še Čehinjo

Čehinji je uspelo priti v državo, sodelovala je tudi na pripravljalnem turnirju, zdaj pa so jo namestili v isti hotel kot Srba.
Fotografija: Pred hotelom potekajo protesti. FOTO: Loren Elliott, Reuters
Odpri galerijo
Pred hotelom potekajo protesti. FOTO: Loren Elliott, Reuters

Združenje teniških igralcev PTPA je danes izrazilo podporo Srbu Novaku Đokoviću, ki je v sporu z avstralskimi oblastmi glede zdravstvene izjeme pri cepljenju proti covidu 19, potrebne za vstop v državo. Združenje je pozvalo k omogočanju igranja vsem igralcem. Medtem naj bi Avstralija začela še postopek izgona češke igralke Renate Vorančove.

PTPA je v izjavi, objavljeni danes na družbenih omrežjih, izrazil podporo omogočanju tekmovanja vsem teniškim igralcem, tako cepljenim kot necepljenim, z ustreznimi zdravniškimi potrdili. Ob tem je potrdilo, da je v stiku z Đokovićem, sicer enim od ustanoviteljev združenja. Ta je združenju potrdil, da se počuti dobro.

O vprašanjih o pridržanju v centru za tujce bo Đoković ob svojem času sam podal izjavo, je zapisalo združenje, ki je še navedlo, da je v stikih še z njegovo družino in odvetnikom ter z avstralsko teniško zvezo in oblastmi.

image_alt
Znano, na podlagi česa so Đokoviću odobrili vizo, oglasila se je tudi Jelena

Enaka izjema kot Đoković

Pred hotelom potekajo protesti. FOTO: Sandra Sanders, Reuters
Pred hotelom potekajo protesti. FOTO: Sandra Sanders, Reuters
Medtem naj bi avstralska mejna policija začela še postopek za izgon češke teniške igralke Renate Vorančove, poroča melbournski časnik The Age. Ta naj bi vstopila v državo z enako zdravstveno izjemo kot Đoković, torej s potrdilom o prebolelosti covida 19 v zadnjih šestih mesecih, ki pa po zveznih pravilih ni sprejemljivo za vstop v državo.

Kot poroča The Age, je 38-letni Čehinji uspelo priti v državo in celo sodelovati na pripravljalnem turnirju v Melbournu. Zdaj jo je policija pridržala in odpeljala v isti hotel za tujce, v katerem je nastanjen Đoković. Ni jasno, ali bo tudi ona izpodbijala odločitev avstralskih mejnih oblasti na sodišču.

Že zjutraj je avstralska vlada napovedala preverjanje zdravstvenih izjem teniških igralcev za vstop v državo, pri tem pa izpostavila, da izjeme v veljavi za igranje na turnirjih v zvezni državi Viktorija ne veljajo tudi za vstop v državo.

image_alt
Ste videli, kako je Branko Đurić Đuro podprl Đokovića? (FOTO)

V bran Srbu

V zvezi z dogajanjem okoli Đokovića pa se je oglasil tudi zloglasni avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, ki se je v preteklosti večkrat besedno sporekel s Srbom. Tokrat se je postavil na stran Srba vsaj v smislu obravnave, ki jo je prejel od avstralskih oblasti.

Pred hotelom potekajo protesti. FOTO: Loren Elliott, Reuters
Pred hotelom potekajo protesti. FOTO: Loren Elliott, Reuters

»Sam verjamem v ukrepe, cepil sem se zaradi drugih in zaradi zdravja moje mame ... A kakor zdaj obravnavamo Novaka, je res slabo,« je na družbenih omrežjih zapisal Kyrgios. »Na koncu gre za enega naših velikih šampionov, ki je tudi človek. Moramo biti boljši,« je namenil puščico oblastem svoje države.

Kyrgios je v preteklosti kritiziral Đokovića zaradi organizacije jadranske teniške turneje, ki je bila v času prvega vala pandemije leta 2020 predčasno odpovedana zaradi nespoštovanja zdravstvenih ukrepov, ki je privedlo do več okužb med igralci in podpornim osebjem.

image_alt
Poglejte, kam so Avstralci strpali Noleta: Vstopite, brezplačno mučenje (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije