ROKOMET

Akademija, simfonija in dve tekmi

Pester rokometni teden odprl reprezentančni zbor v Zrečah Po Verdinkovi poškodbi na pripravah le štirje Celjani iz slovenske lige
Fotografija: Vid Poteko je proti Elverumu zaigral kljub izpahnjenima prstoma, zobe bo stiskal tudi na pripravah reprezentance v Zrečah. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Vid Poteko je proti Elverumu zaigral kljub izpahnjenima prstoma, zobe bo stiskal tudi na pripravah reprezentance v Zrečah. FOTO: Jože Suhadolnik

CELJE – Najboljši slovenski rokometaši so opravili prvi skupni trening v Zrečah, pred njimi je živahen teden, v katerem bodo odigrali tekmi z Nizozemsko in Srbijo ter prej zaznamovali 70-letnico Rokometne zveze Slovenije in sodelovali v Rokometni simfoniji, na kateri bosta kariero sklenila Uroš Zorman in Luka Žvižej.

Nedeljski zbor v Zrečah je bil rekordno skromen, na kosilo v hotel Dobrava je prišlo pet rokometašev (Rok Ovniček, Matic Suholežnik, Rok Zaponšek, Nejc Cehte in Darko Cingesar), manjkala sta tudi selektor Veselin Vujović in pomočnik Uroš Zorman. Prvi je z Zagrebom proti Szegedu doživel že peti poraz v ligi prvakov, zato pa so bili ob snidenju toliko boljše volje štirje člani Celja Pivovarne Laško: Klemen Ferlin, Tilen Kodrin, Matic Grošelj in Vid Poteko, ki so le prišli do prve zmage, potem ko je v Zlatorogu padel norveški Elverum s 25:32. Odličen je bil drugi polčas, v katerem so pivovarji na krilih Ferlina (9 obramb od 13) in Josipa Šarca prekosili tekmece in vrgli rokavico Vujovićevim levom, naslednjim gostom v Celju (10. novembra).
»Potrebovali smo to zmago. Nismo pokazali brezhibne igre, ogromno borbenosti pač. Odleglo nam je. O Zagrebu bomo razmišljali pozneje, še prej igramo v Ribnici in Szegedu, jaz pa se bom zdaj posvetil reprezentanci,« je povedal Kodrin, ob Šarcu in Patriku Lebanu s petimi goli najboljši strelec Celja.

Jutri tudi testiranje

Tekmi med tradicionalnima rivaloma bosta bržčas odločili o zadnjem potniku v osmino finala, a prej bo v ospredju reprezentanca, ki bo v petek v prenovljeni dvorani v Ormožu gostila Nizozemsko, v nedeljo pa v mariborski Lukni še Srbijo. Jutri bo 19 fantov (edini igralec Gorenja Matic Verdinek bo akcijo izpustil zaradi poškodbe kolena, Gašper Marguč ima vročino) imelo testiranje motoričnih sposobnosti, nakar bo kondicijski trener Primož Pori vsakemu posebej dal program individualnih vaj do začetka priprav za januarsko EP na Švedskem. Tam bo namreč šlo za ohranitev sanj o nastopu na OI v Tokiu.


V sredo bo slavnostna akademija na Ljubljanskem gradu, kjer obljubljajo spektakel ob jubileju RZS, ki se ga bodo udeležili predsednik zveze Franjo Bobinac, minister Jernej Pikalo, prvi mož EHF Michael Wiederer in drugi, med njimi večina gostov Rokometne simfonije, ki bo v četrtek v Celju, kot so Sergej Rutenka, Ivano Balić, Talant Dušebajev, Petar Metličić, Laszlo Nagy, Domagoj Duvnjak, Arpad Šterbik, Mirza Džomba, če naštejemo najbolj znana igralska imena iz tujine. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije