FOTO

FOTO: Za smuči Tine Maze skočil z mostu

Objavljeno 06. april 2014 12.26 | Posodobljeno 06. april 2014 12.29 | Piše: D. P.

Morda ne bi bilo tako posebno, če ne bi bil Lulzim paraplegik.

Tini verjetno nihče ne bo zameril, če se bo na nominacijo odzvala, ko se vrne iz olimpijskega Sočija.

MARIBOR – Zimska sezona je končana, a v teh dneh se vnovič govori o Tini Maze. Tokrat gredo zasluge za to Lulzimu Osmanaju, vojnemu invalidu.  Od včeraj je ponosni lastnik smučk Tine Maze, ki se je na smuči tudi podpisala.

Prepričal jih je

Mariborčan pa se je moral za smuči krepko potruditi. Pred slabim mesecem dni je s svojo idejo, da bi kot paraplegik skočil z elastiko, prepričal Radio Center. Prav na tem radiu so pripravili natečaj za dragocene smuči slovenske šampionke.

Lulzim je bil odločen, da se bo pognal z mostu v globino. Imel je tudi tehten razlog za to. Ne le zaradi smuči, ampak tudi zaradi pridobivanja sredstev za novo igrišče, ki si ga gradijo paraplegiki na Štajerskem.

Kot v risanki

»Bilo je nebeško. Kot v risanki. Skočil sem prvi, drugi je bil na vrsti Luli (Lulzim Osmanaj). Pogumen kot vedno. Na njega so montirali tudi kamere in komaj čakam, kako se to vidi še iz te perspektive,« je povedal Boris Klep, podpredsednik Društva paraplegikov severne Štajerske Maribor.

Za igrišče

Zdaj bodo dali te smučke na licitacijo, kjer bodo skušali iztržiti čim več evrov za večnamensko športno igrišče v Oseku, kjer je paracenter. V soboto, 12. aprila, sledi še posebna prireditev, ki jo pripravlja Društvo paraplegikov severne Štajerske Maribor.

Lulzim je dokazal, da ni ovir, če so, so zgolj v glavi. »Mogoče je prav vse,« pa dodaja Klep.
 

 

 

 

Deli s prijatelji