ROKOMET

Zvezdnice se niso znesle nad Krimom

Ljubljančanke so se dve tretjini tekme zelo dobro upirale Györu. Čez dva tedna revanša na Madžarskem, nato ključni tekmi za top 12.
Fotografija: Valentina Klemenčič na Krimu napreduje z ogromnimi koraki. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Valentina Klemenčič na Krimu napreduje z ogromnimi koraki. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Povsem dostojno tekmo so odigrale rokometašice Krima Mercatorja. Evropski prvak Györ ni bil na Kodeljevem niti blizu rekordni zmagi, kakršno je dosegel teden prej na Češkem. Ne moremo ravno reči, da so Ljubljančanke drago prodale svojo kožo vročim kandidatkam za vnovično osvojitev lige prvakinj, so pa pokazale soliden odpor. Razlika bi bila lahko na koncu malce manjša od 12 golov – 21:33 (9:13).

Krimovke se bodo 2. novembra znova pomerile z Györom, takrat na Madžarskem, nato bosta na vrsti ključni tekmi v boju za nastop v glavnem delu z 12 ekipami proti Sävehofu doma in Baniku na Češkem. Že domača zmaga bi zadostovala za uresničitev osnovnega cilja. Da bi se dokopale do četrtfinala, pa ni realno pričakovati. Bi pa mlade igralke s šestimi dodatnimi tekmami spomladi dobile pomembne izkušnje. Te so bile več kot dobrodošle na tekmi z bogatim Györom, ki ga je na Kodeljevem spodbujalo 300 navijačev v zelenem. Bili so glasni, ko je Györ dosegel prve tri gole na tekmi, malce manj, ko je pri Slovenkah popustil krč in so začele igrati odločneje ter po golu Nine Zulić ob polčasu zaostajale zgolj za štiri gole. Tolikšna je bila razlika tudi po desetih minutah drugega dela, ko je znova za 15:19 zadela Zulićeva, na koncu skupaj z Aljo Varagić najboljša strelka Krima s petimi goli. Le enega manj je dosegla 17-letna Valentina Klemenčič, ki se razvija v krožno napadalko svetovnega formata.

Györova premoč se je izrazila v zadnji tretjini tekme, ko so gostiteljicam začele pešati moči v boju s telesno močnejšimi Madžarkami, ki imajo bistveno daljšo klop. V zadnjih minutah je bil delni izid 7:14 in je malce pokvaril vtis, ki so ga naredile igralke trenerja Uroša Bregarja. Bo pa tekma ostala v lepem spominu Lauri Cerovak, ki je v ligi prvakinj prestala ognjeni krst z dvema zadetkoma.

Priložnost dobile mlajše

»Eden od naših ciljev je bil, da Györu preprečimo preveliko število golov iz nasprotnih napadov, to nam je dokaj dobro uspelo. Nekaj časa smo zelo dobro igrale v obrambi in parirale tekmicam, a proti takšni ekipi je težko igrati celoten dvoboj na najvišji ravni. Smo pa uspešno odigrale več lepih akcij, priložnost za igro so dobile tudi mlajše rokometašice,« je bila na predstavo ponosna kapetanka Polona Barič, ki se je trikrat vpisala med strelke.

Podobno je razmišljal trener Bregar. »Na tekmo proti igralkam Györa se je vedno težko pripraviti. Če želiš teči z njimi, te bodo vedno prehitele, če se boš preveč odprl, te bodo takoj napadle. Dobro smo se upirali v prvem polčasu, a tudi Györ ni igral na najvišji ravni. Želimo si, da bi čez dva tedna prikazali boljšo predstavo, pripravljati se bomo začeli že jutri,« je dejal Bregar, ki ga konec novembra v vlogi selektorja Slovenije čaka začetek svetovnega prvenstva na Japonskem. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije