SMUČANJE

Zubčiću veleslalom v Banskem, Hadalin deveti, Kranjec 12.

Hadalin se je s startno številko 47 v prvi vožnji zavihtel na 24. mesto, v finalu pa je pridobil kar petnajst mest.
Fotografija: Štefan Hadalin. FOTO: Leonhard Foeger, Reuters
Odpri galerijo
Štefan Hadalin. FOTO: Leonhard Foeger, Reuters

Hrvat Filip Zubčić je zmagovalec moškega veleslaloma za svetovni pokal v Banskem v Bolgariji. Odlično se je odrezal Štefan Hadalin, ki je z najboljšim časom finala pridobil kar petnajst mest za končno deveto mesto, kar je njegov najboljši veleslalomski dosežek v svetovnem pokalu. Žan Kranjec je osvojil 12. mesto.

Francoz Mathieu Faivre je postavil najboljši čas prve vožnje. A aktualni svetovni prvak v disciplini v finalu ni bil kos Zubčiću, ki je nadoknadil 11 stotink sekunde zaostanke ter s prednostjo štirih desetink slavil na prvem od dveh moških veleslalomov v Banskem. Tretje mesto je pripadlo Avstrijcu Stefanu Brennsteinerju (+0,93).

Francoz Alexis Pinturault (+1,06), ki je dobil zadnje tri veleslalome v svetovnem pokalu, je tokrat končal tik pod stopničkami na četrto mesto. V boju za skupni seštevek se je uvrstil pred prvim izzivalcem Švicarjem Marcom Odermattom (+1,52), ki je bil danes peti.

Zubčić je z današnjo zmago v veleslalomskem seštevku prehitel Odermatta ter skočil na drugo mesto tik za Pinturaultom, ki ostaja vodilni. Zubčić ima 468 točk, Pinturault na vrhu veleslalomskega seštevka 490. Kranjec je deveti v seštevku discipline.

Hadalin se je s startno številko 47 zavihtel na 24. mesto, nato pa v finalu pridobil kar petnajst mest, njegov čas je v finalu obveljal za najhitrejšega, ter se v veleslalomih prvič uvrstil v najboljšo deseterico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije