HOKEJ NA OI

Znan tekmec risov v repasažu, na zmagovalca čaka favorit turnirja

Slovenska hokejska reprezentanca bo v torek ob 8.40 po slovenskem času začela tekmo proti Norveški.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

PJONGČANG – Slovenska hokejska reprezentanca, ki je predtekmovanje na olimpijskih igrah končala na drugem mestu skupine B, se bo v kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v četrtfinale pomerila z Norveško. Dvoboj se bo začel v torek ob 16.40 po korejskem času oziroma 8.40 po slovenskem času. Zmagovalca v četrtfinalu čaka Rusija, ki je Slovenijo v skupinskem delu premagala z 8 : 2.

Po porazu Norveške z Nemčijo z 2 : 1 je bilo že popoldne bolj ali manj jasno, da bodo Skandinavci slovenski tekmec, na dokončno potrditev pa je bilo treba počakati do večera. Po zmagi Kanade nad Južno Korejo s 4 : 0 so vse ekipe, ki morajo v kvalifikacije, dobile številke glede na dosežke v predtekmovanju.

Slovenija je končala kot šesta (za tremi prvimi v skupinah Češko, Rusijo in Švedsko ter najboljšo drugouvrščeno Kanado). Sistem tekmovanja predvideva kvalifikacijske pare 5 : 12, 6 : 11, 7 : 10 in 8 : 9 glede na dosežke v predtekmovanju.

Peta Finska se bo tako pomerila z zadnjo Južno Korejo, Slovenija s predzadnjo Norveško, sedma Švica z Nemčijo, spet pa se bosta srečali znanki iz slovenske skupine ZDA in Slovaška.

Vse kvalifikacijske tekme bodo v torek, če ne bo sprememb pri urniku, pa bo Slovenija igrala drugo tekmo dneva v večji olimpijski dvorani Gangneung.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije