NAMIZNI TENIS

Zgodovinska zmaga Jorgića, osvojil je prestižni turnir top 16

V finalu je ugnal Šveda Trulsa Möregardha, sicer srebrnega z zadnjega svetovnega prvenstva med posamezniki v Houstonu.
Fotografija: FOTO: NTZS
Odpri galerijo
FOTO: NTZS

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je osvojil prestižni turnir top 16 v švicarskem Montreauxu. V finalu je ugnal Šveda Trulsa Möregardha, sicer srebrnega z zadnjega svetovnega prvenstva med posamezniki v Houstonu. Triindvajsetletni Hrastničan je slavil s 4 : 3 v nizih in se veselil enega največjih uspehov v karieri.

Jorgić je pred dnevi na prvi tekmi polfinala lige prvakov s svojim Saarbrücknom klonil proti branilcem naslova Borussii Düsseldorf, le slab teden dni kasneje pa je dvignil raven forme in pred povratnim srečanjem v ligi prvakov (3. 3.) po vrsti ugnal ugledna imena evropskega namiznega tenisa.

V finalu je moral loparje prekrižati z 20-letnim svetovnim podprvakom iz Houstona Möregardhom (18. na lestvici ITTF). Tretjepostavljeni Hrastničan je bil že v izgubljenem položaju, saj je zaostajal z 1 : 3 v nizih. Šved je namreč zanesljivo dobil prva dva niza na 8 in 5, nato je Jorgić znižal na 1 : 2 po tesno osvojenem tretjem nizu (11 : 9), tesno pa je nato tudi Möregardh dobil četrtega. Jorgić je v petem prevladoval ter tri leta mlajšemu tekmecu ter dvakratnemu švedskemu prvaku prepustil le točko, nato pa je do konca ohranil mirne živce v končnici ter zadnja dva niza dobil z 12 : 10.

Jorgić je na konec januarja na lestvici dosegel najvišjo slovensko uvrstitev v zgodovini, ko je napredoval na 17. mesto, po uspehu v Montreauxu, kjer je predlani osvojil drugo mesto, pa bo to uvrstitev še nekoliko popravil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije