KOŠARKA

Dončić: Proti meni igrajo zelo fizično obrambo in sodniki tega ne kaznujejo. To ni pravično

Košarkarji Slovenije so izgubili proti Kanadi s 100:89.
Fotografija:  Luka Dončić  FOTO: Issei Kato Reuters
Odpri galerijo
 Luka Dončić  FOTO: Issei Kato Reuters

Košarkarji Slovenije so izgubili v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Manili proti Kanadi z 89:100 (24:26, 50:50, 71:80). Borili se bodo za razvrstitev od 5. do 8. mesta. Že v četrtek ob 14.30 jih čaka obračun z Litvo.

Polfinalna para SP sta Srbija - Kanada in ZDA - Nemčija. Tekmi bosta v petek ob 10.45 oziroma 14.40.

Slovenija je tretjič zaporedoma na svetovnih prvenstvih pokleknila v četrtfinalu. Leta 2010 je izgubila s Turčijo, 2014 pa z ZDA. Njena najvišja uvrstitev na SP je tako sedmo mesto iz Barcelone pred devetimi leti.

Prvi zvezdnik Slovenije Luka Dončić je tekmo končal predčasno šest minut in pol pred koncem po drugi tehnični napaki, do takrat je zbral 26 točk. Klemen Prepelič je dodal 22 točk, Zoran Dragić pa deset.

Igralci proti meni igrajo zelo fizično obrambo in sodniki tega enostavno ne kaznujejo

Aleksander Sekulić, selektor Slovenije je po koncu povedal: »Kanada ima izjemno ekipo, odlične igralce in strokovni štab. Vedno sem govoril, da je kandidat za najvišja mesta. Mislim, da se lahko enakovredno kosa tudi z ZDA. Po odličnem prvem polčasu nam je v tretji četrtini popustila zbranost, dovolili smo tekmecu preveč lahkih košev iz protinapadov in nato se nismo mogli več vrniti v igro za zmago. Ne glede na poraz sem ponosen in več kot zadovoljen z našimi predstavami na tem prvenstvu. Imeli smo veliko težav s poškodbami, tudi med samim prvenstvom, manjkajo nam ključni igralci, vendar smo prikazali igro, ki je mnogi vključno z mano nismo pričakovali. Povsem razumem hudovanje Dončića nad sodniki, saj se ga od prve tekme dalje lotevajo zelo fizično, grobo, sodniki pa nimajo znanja in izkušenj, da bi ga zaščitili.«

Luka Dončić, kapetan Slovenije pa dodal: »Čestitke Kanadi za zmago. Igrala je zelo fizično tekmo, ima v svojih vrstah enega najboljših igralcev na svetu, a kljub porazu sem ponosen na soigralce, saj so dali vse od sebe. V hotel gremo lahko z dvignjenimi glavami. Zavedam se, da na trenutke reagiram preveč čustveno, saj za reprezentanco igram s srcem, vendar se je treba zavedati, da igralci proti meni igrajo zelo fizično obrambo in sodniki tega enostavno ne kaznujejo. To ni pravično. Zadovoljen sem, da smo prišli v četrtfinale, a hoteli smo še stopničko višje. Za to smo garali celo poletje, se odrekli počitnicam in družinam, zato boli, ko izpadeš na tak način.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije